2014-12-02 05:42:06
Φωτογραφία για Κύπρος: Εκδήλωση εις μνήμη των θυμάτων θανατηφόρων τροχαίων
Με τη συνεχή και σταθερή μείωση των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων τα δύο τελευταία χρόνια και απώτερο στόχο το όραμα “μηδέν νεκροί”, πραγματοποιήθηκε απόψε στη συμβολή των   οδών Λήδρας και Ονασαγόρου, στη Λευκωσία, εκδήλωση αφιερωμένη στα θύματα των οδικών τροχαίων συγκρούσεων.

Κατά την εκδήλωση, μέλη της Αστυνομικής Δύναμης, παιδιά και συγγενείς θυμάτων, άναψαν κεριά στο έδαφος, μετά οποία σχηματίστηκε ο αριθμός 800, όσα και τα θύματα της ασφάλτου, την τελευταία δεκαετία.

Σε δηλώσεις του, ο Διευθυντής του Τμήματος Τροχαίας Γιαννάκης Χαραλάμπους είπε πως ο αριθμός των νεκρών τα τελευταία δέκα χρόνια είναι τραγικός, για να προσθέσει ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια από πλευράς της Αστυνομίας, ώστε να ευαισθητοποιηθεί το κοινό, για να σταματήσουν οι οδικές συγκρούσεις και ιδιαίτερα να εξαλειφθεί το φαινόμενο των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων.

“Πρέπει να σταματήσει αυτό φαινόμενο, που αφορά τους θανάτους με τις τροχαίες συγκρούσεις”, είπε.


Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Χαραλάμπους είπε πως “υπάρχει μια συνεχής μείωση των θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων, σύμφωνα και με το στρατηγικό στόχο τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και της κυπριακής Αστυνομίας, ο οποίος αναφέρει πως από το 2010 μέχρι το 2020 πρέπει να έχουμε τους μισούς νεκρούς από ότι είχαμε το 2010”.

Ανέφερε πως η Κύπρος είναι μέσα στο στόχο μέχρι στιγμής, εκφράζοντας  ωστόσοτην εκτίμηση ότι  “μπορούμε να πάμε πολύ καλύτερα”.

“Το μήνυμα του Αρχηγού της Αστυνομίας είναι το όραμα 'μηδέν' (θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις), που μακάρι να μπορέσουμε να το φτάσουμε. Ακούγεται πολύ δυνατό και ελπίζουμε κάποτε να καταφέρουμε να το φτάσουμε”, είπε.

Έστειλε, τέλος, το μήνυμα στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί, να οδηγούν πάντοτε αμυντικά και πολύ προσεκτικά στους δρόμους, για να σταματήσει το τραγικό αυτό φαινόμενο.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ