2014-12-02 09:08:43
Φωτογραφία για ΠΑΝΙΚΟΣ με το Ε9! Τι ισχύει για τους ανήλικους που έχουν ακίνητα στο όνομά τους;
Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται, λέει η πάνσοφη παροιμία, την οποία όπως φαίνεται αγνοούν στο υπουργείο Οικονομικών Κι αυτό γιατί αν και το πρόβλημα της δήλωσης των στοιχείων ακινήτων, που ανήκουν σε ανήλικα παιδιά, είχε προκύψει τον περασμένο Φεβρουάριο, το υπουργείο Οικονομικών επέλεξε να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί, χωρίς να προβεί στις αναγκαίες ρυθμίσεις.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Στις οδηγίες που δημοσιοποίησε η ΓΓΔΕ για την υποβολή των Ε9- αρχικών και τροποποιητικών- αναφέρεται ότι "η δήλωση στοιχείων ακινήτων του ανήλικου τέκνου υποβάλλεται στο όνομα του ανήλικου από τους υπόχρεους γονείς, με τους προσωπικούς κωδικούς του τέκνου"!!! Από τη ΓΓΔΕ σπεύδουν να καθησυχάσουν, σημειώνοντας ότι το σύστημα είναι και θα παραμείνει ανοικτό για τους γονείς που δηλώνουν με τους δικούς τους κωδικούς τα ακίνητα των παιδιών τους, υπό την προϋπόθεση ότι τα τέκνα έχουν δηλωθεί στα Ε1 με τους ΑΦΜ τους. Υπενθυμίζεται ότι οι ανήλικοι που έχουν εμπράγματα δικαιώματα έχουν την υποχρέωση λήψης ΑΦΜ.


Τι θα σήμαινε πρακτικά η παραπάνω οδηγία; Πολύ απλά ότι όσοι γονείς έχουν ανήλικα τέκνα, τα οποία έχουν στο όνομα τους κάποια εμπράγματα δικαιώματα, θα έπρεπε να τρέχουν στις εφορίες και να περιμένουν επί ώρες στο γκισέ του Μητρώου, προκειμένου να λάβουν τους αναγκαίους κλειδάριθμους, οι οποίοι εκδίδονται υποχρεωτικά για τους νέους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet!

Το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο, αφού στην πραγματικότητα εξακολουθεί να ισχύει η Απόφαση που είχε υπογράψει στις 17 Φεβρουαρίου ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης, σύμφωνα με την οποία τα ακίνητα των ανηλίκων δηλώνονται από τους γονείς αλλά με τους προσωπικούς κωδικούς των τέκνων. Τότε, αφού έγινε ο κακός χαμός στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και έγινε προφανές ότι οι πολίτες θα ταλαιπωρηθούν χωρίς λόγο, υπήρξε παρέμβαση από το Μέγαρο Μαξίμου και υποχρεώθηκε η ΓΓΔΕ να εκδώσει στις 21 Φεβρουαρίου μια ανακοίνωση δύο γραμμών, με την οποία δινόταν η δυνατότητα στους γονείς να υποβάλουν Ε9 για λογαριασμό των παιδιών τους, χωρίς να χρειαστεί να βγάλουν ειδικούς κωδικούς. Ωστόσο, παρά την ανακοίνωση, δεν εκδόθηκε ποτέ νέα Απόφαση που να διορθώνει την.. πέτρα του σκανδάλου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ