2014-12-02 12:46:14
Φωτογραφία για Ηλεία: «Σταδιακά θα φύγουν όλα τα σκουπίδια…»
Συνάντηση με τον διοικητή του Νοσοκομείου Πύργου, «Ανδρέας Παπανδρέου», Βασίλη Δημόπουλο και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του νοσηλευτικού ιδρύματος, Αλέξη Κόρδα, είχε χθες το μεσημέρι, στο γραφείο του στο Λάτσειο, ο δήμαρχος του Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το ζήτημα των σκουπιδιών.

Στη σύσκεψη αναλύθηκε επ’ ακριβώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δήμος του Πύργου, με το ζήτημα των απορριμμάτων και παράλληλα συζητήθηκε μεταξύ των παρευρισκομένων, η απόφαση της δημοτικής αρχής, να χρησιμοποιηθεί ως χώρος προσωρινής εναπόθεσης για μεταφορά η πρώην Αγροτέκ στη Συντριάδα.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι αντιδήμαρχοι, Γιώργος Ανδριόλας και Ανδρέας Σκαρτσιάρης, καθώς και ο νομικός σύμβουλος του δήμου, Χάρης Αντύπας, οι οποίοι από την πλευρά τους παρουσίασαν προς τον διοικητή του Νοσοκομείου Πύργου, Βασίλη Δημόπουλο, την εικόνα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην πόλη και γενικότερα στον δήμο Πύργου.


Επίσης κατά την συνάντηση έγινε συζήτηση και δόθηκαν απαντήσεις στα θέματα που τον τελευταίο καιρό έχουν προκύψει ανάμεσα στο Νοσοκομείο και τον Δήμο.

«Το ιδιοκτησιακό θέμα που τέθηκε τις τελευταίες ημέρες δε θα δημιουργήσει αντικείμενο διαφωνίας και φιλονικίας μεταξύ του δήμου και του νοσοκομείου. Η γη είναι αμετακίνητη και είναι του δήμου. Αν ιδιοκτησιακά ανήκει στο δήμο θα το πουν οι νομικοί και οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν και θα αξιοποιηθεί επ’ ωφέλεια της πόλης είτε από το νοσοκομείο είτε από το δήμο», σημείωσε ο κ. Λιατσής.

«Βούληση όλων η επίλυση του προβλήματος»

«Η βούληση όλων είναι πρώτον ότι πρέπει να βρεθεί λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα που απασχολεί το Νοσοκομείο και δεύτερον ότι κινούμεθα όλοι στον ίδιο άξονα, δηλαδή της νομιμότητας και της εξυπηρέτησης του κοινού συμφέροντος και της προάσπισης της υγείας των συμπολιτών μας. Δε χρειάζεται να περιγράψουμε την κρισιμότητα της κατάστασης που επικρατεί στην πόλη. Όμως ειδικότερα στο θέμα της υγείας τα πράγματα είναι τραγικά. Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που έχει το νοσοκομείο και πρέπει να τις σεβαστούμε», επεσήμανε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος του Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, ο οποίος τόνισε πως θα επακολουθήσουν και άλλες συσκέψεις που θα επιβεβαιώσουν ότι η δημοτική αρχή έχει πάρει απόφαση σταδιακά να φύγουν όλα τα σκουπίδια από την Συντριάδα.

Οριστική απάντηση από τον ΦΟΔΣΑ

Επίσης, μιλώντας για την οριστική λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων ο κ. Λιατσής, ανέφερε ότι: «Ο ΦΟΔΣΑ που είναι το όργανο που θα δώσει οριστική απάντηση στο θέμα των σκουπιδιών, πιστεύω ότι σύντομα θα συνέλθει ώστε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις. Διαβλέπω ότι θα υπάρξουν συμφωνίες που άλλοτε ούτε στο όνειρο μας δε μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα υπήρχαν, διότι το θέμα των απορριμμάτων στην Ηλεία είναι κοινό. Υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής, όλοι οι δήμοι βρίσκονται με την πλάτη στο καναβάτσο».

Να σημειωθεί πως από την πλευρά του ο διοικητής του Νοσοκομείου Πύργου, Βασίλης Δημόπουλος, ανέφερε ότι: «Το νοσοκομείο είναι ένας χώρος ευάλωτος ως προς το θέμα των απορριμμάτων. Για εμάς το θέμα είναι ότι λύθηκε και δε θα τοποθετηθούν ξανά αστικά απόβλητα εκεί, μας δίνει τη δυνατότητα να εκτιμήσουμε και να δρομολογήσουμε τη χρήση του συγκεκριμένου χώρου. Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο για τη προοπτική άμεσης λύσης του προβλήματος μη τοποθέτησης πλέον αστικών αποβλήτων και δεύτερον τη δρομολόγηση όπως πραγματικά γίνεται με ταχύτερους ρυθμούς».

Τέλος το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου, Αλέξης Κόρδας, τόνισε: «Είμαι χαρούμενος που το πρόβλημα θα λυθεί και δε θα γίνει ξανά εναπόθεση απορριμμάτων στο χώρο του νοσοκομείου».

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ