2014-12-02 13:29:42
Φωτογραφία για Τάταροι: Παράλογες οι δηλώσεις «πρώην πολιτικών» περί γενοκτονίας στην Κριμαία
RIA Novosti

Εκτός πραγματικότητας είναι οι «πληροφορίες περί γενοκτονίας» των Τατάρων στην Κριμαία, λέει το Δημόσιο Συμβούλιο των Τατάρων της Κριμαίας.Σε επίσημη έκκληση που απηύθυναν προς τους προέδρους της Ρωσίας και της Τουρκίας οι Τάταροι της Κριμαίας,με αφορμή την χθεσινή επίσκεψη του ρώσου Πρόεδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Αγκυρα, υπογραμμίζουν πως οι διαδόσεις περί γενοκτονίας και καταπάτησης των δικαιωμάτων των Τατάρων στην Κριμαία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και διαδίδονται από «πρώην πολιτικούς» για ιδιοτελείς λόγους.

Όπως αναφέρεται στην έκκληση, οι συμμετέχοντες από την Τουρκία ήρθαν να υποστηρίξουν τους Τατάρους της Κριμαίας στη «νόμιμη προσπάθεια να αποδείξουν τον παραλογισμό των δηλώσεων κάποιων πρώην πολιτικών που διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την υποτιθέμενη γενοκτονία των Τατάρων της Κριμαίας».

 

Σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS ο Επικεφαλής της Ομοσπονδίας Κοινότητων των Τατάρων της Κριμαίας Ενβέρ Σελανέφερε ότι οι εκπρόσωποι των Τατάρων στην Τουρκία ενδιαφέρονται για τη σταθερότητα στην Κριμαία: «Οι Τάταροι της Κριμαίας που ζουν στην Τουρκία σήμερα, αριθμούν σχεδόν πέντε εκατομμύρια
. Ούτε η Ρωσία ούτε η Τουρκία θέλουν να υπάρχουν στην Κριμαία εθνοτικές συγκρούσεις. Ως εκ τούτου, εδώ τα συμφέροντα των δύο χωρών είναι κοινά. Μας ενδιαφέρει η προώθηση και η υποστήριξη των Τατάρων της Κριμαίας για την ανάπτυξη της Δημοκρατίας και στα οικονομικά θέματα, και όσον αφορά τη πανεθνική αρμονία. Η γη της Κριμαίας ενώνει σήμερα τη Ρωσία και τη Τουρκία».

 

Στο ίδιο κλίμα και η επίσημη έκκληση των Τατάρων, την οποία υπογράφουν περίπου 300 εκπρόσωποι των οργανώσεων Τατάρων της Κριμαίας από όλες τις περιοχές της Δημοκρατίας, καθώς και εκπρόσωποι της διασποράς από την Τουρκία και τη Ρουμανίακαι τονίζει: «Καλούμε να κηρυχθεί η Κριμαία γέφυρα φιλίας μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας». 

 

Το Δημόσιο Συμβούλιο των Τατάρων της Κριμαίας επισημαίνει πως οι Τάταροι στηρίζουν την πολιτική Πούτιν και εκφράζουν την πλήρη εμπιστοσύνη τους στις κινήσεις των ρωσικών αρχών για την ευημερία της Κριμαίας και της Ρωσίας.

Το θέμα των Τατάρων τέθηκε, μεταξύ άλλων, στις επαφές Πούτιν – Ερντογάν: «Συζητήσαμε αναλυτικά για τους Τατάρους στην Κριμαία. Για αυτό το θέμα ο πρόεδρος Πούτιν είπε ότι η προσέγγισή του είναι θετική και είναι πρόθυμος να προσφέρει στους Τατάρους της Κριμαίας δικαιώματα που δεν είχαν ποτέ πριν»,δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την συνάντηση.

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΡΩΣΙΑ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ