2014-12-03 06:12:05
Φωτογραφία για Συνελήφθη μία από τις γυναίκες του Χαλίφη, ενώ προσπαθούσε να περάσει τα συρολιβανικά σύνορα
Ο λιβανικός στρατός έχει συλλάβει μια από τις γυναίκες του ηγέτη της ISIS Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι στα σύνορα Λιβάνου-Συρίας, όπως ανέφεραν σήμερα πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας στην Daily Star.

Η στρατιωτική πηγή δήλωσε ότι αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών συνέλαβαν τη γυναίκα του Μπαγκντάντι και τον γιος τους όταν πριν από περίπου μία εβδομάδα επιχείρησαν να περάσουν τα συρολιβανικά σύνορα, χρησιμοποιώντας πλαστές ταυτότητες που τους είχαν χορηγηθεί από μία «άκρη» των Δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Το Reuters επικαλούμενο επίσης λιβανέζικη πηγή αναφέρεται στη σύλληψη της γυναίκας και της κόρης που είχε από τον Baghdadi και όχι του γιού τους. Διάφορα άλλα μέσα δημοσιεύουν ότι η συγγένοια του παιδιού με τον Χαλίφη του Ισλαμικού Κράτους, εξακριβώθηκε με σύγκριση του DNA του με δείγμα του Μπαγντάντι που είχαν κρατήσει οι αμερικανικές υπηρεσίες από την εννιάμηνη φυλάκισή του στο Ιράκ το 2004.


Η γυναίκα ταυτοποιήθηκε και ονομάζεται Saja Χαμίντ αλ-Νουλάϊμι. Εξέτιε ποινή στις συριακές φυλακές και δόθηκε ως αντάλλαγμα από την συριακή κυβέρνηση για την απελευθέρωση των 13 ελληνορθόδοξων μοναχών της Αγίας Θέκλας στη Μααλούλα που είχαν απαχθεί τον περασμένο Δεκέμβριο από την Αλ Νούσρα.

Οι λιβανικές αρχές συνέλαβαν επίσης τη γυναίκα του Διοικητή της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Νούσρα που έχει σπαράξει τη Συρία και η οποία τελεί πλέον υπό τις διαταγές του Ισλαμικού Κράτους και όχι της Αλ Κάιντα.

Ονομάζεται Anas Sharkas (πολεμικό ψευδώνυμο Abu Ali al-Shishani) και συνελλήφθη μαζί με τον αδερφό της γυναίκας του Χαλίφη στην πόλη Zghorta στο βόρειο Λίβανο.

Την υπόθεση αποκάλυψε πρώτη η καθημερινή εφημερίδα As-Safir, που δημοσίευσε ότι η Λιβανέζικη Αντικατασκοπεία σε συνεργασία με τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες κατόρθωσαν να συλλάβουν μια από τις γυναίκες του Χαλίφη μαζί με τον γιό της όταν επιχείρησαν να εισέλθουν στο Λίβανο από Συρία με τα πλαστά έγγραφα.

Η γυναίκα αμέσως μετά τη σύλληψη οδηγήθηκε για ανακρίσεις στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας του Λιβάνου.

Η σύλληψή της είχε θεωρηθεί σαν ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί για την απελευθέρωση των 26 Λιβανέζων στρατιωτών που βρίσκονται ακόμα στα χέρια των ISIS και Αλ Νούσρα από τον Αύγουστο. Μέχρι σήμερα 2 εξ αυτών αποκεφαλίσθηκαν, 1 εκτελέσθηκε και 7 απελευθερώθηκαν.

Σήμερα όμως οι ισλαμιστές έστησαν ενέδρα σε μια περίπολο του Στρατού , σκοτώνοντας 6 στρατιώτες. Οι πηγές αναφέρουν ότι η περίπολος δέχθηκε πυρά στο χωριό Tal al-Sayl στα περίχωρα του Μπάαλμπεκ. Οι στρατιώτες προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με την κεντρική διοίκηση στο Μπάαλμπεκ για να τους ενημερώσουν σχετικά με την επίθεση, αλλά η επικοινωνία διακόπηκε ξαφνικά.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ