2014-12-03 13:20:04
Φωτογραφία για «ΔΕΝ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ»
Ο Γιάννης Οκκάς φιλοξενήθηκε στον «αέρα» του "Sentra 103,3" και μίλησε ενόψει του αποψινού αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, που κάνει τα πρώτα του βήματα στην προπονητική και στο παρελθόν έχει περάσει και από τις δυο ομάδες μίλησε για τη μοναδική ατμόσφαιρα αυτών των αγώνων, έδωσε μικρό προβάδισμα στον Ολυμπιακό λόγω έδρας, είπε ότι ο Αναστασιάδης είναι μοναδικός στο ψυχολογικό ντοπάρισμα ενόψει τέτοιων αγώνων, ενώ ευχήθηκε ο ΠΑΟΚ να πάρει σύντομα κάποιον τίτλο. Οσον αφορά στο ματς, δεν έδειξε προτίμηση και τόνισε ότι έχει πολύ όμορφες αναμνήσεις κι από τις δυο ομάδες.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Οκκα:

Για την ιδιαιτερότητα αυτών των αγώνων: «Αν μπορούσα να γυρίσω τα χρόνια πίσω θα ήθελα να είμαι σ' αυτό το ματς ή σαν παίκτης του Ολυμπιακού ή του ΠΑΟΚ. Αν δεν το ζήσεις από κοντά... Είμαι πολύ τυχερός που το έζησα. Δεν έχει σημασία αν νίκησα ή έχασα, αλλά όλο αυτό το σκηνικό της προετοιμασίας όλη τη βδομάδα ήταν μοναδικό.


Ηταν διαφορετικά τα πράγματα σε κάθε ομάδα. Ο ΠΑΟΚ τότε 2002-2003 διψούσε για τίτλο να κερδίσει τον Ολυμπιακό να πάρει την πρωτιά. Ο Ολυμπιακός είχε μια σειρά πρωταθλημάτων, ήθελε να κρατήσει το θρόνο του.

Για μένα δεν έχει σημασία αν έχεις πάρει πολλά χρόνια πρωτάθλημα συνεχόμενα ή το ψάχνεις. Για μένα είναι μόνο η στιγμή. Το να σχολιάσουμε κάτι απ' έξω, είναι αποδεκτό, αλλά όταν το ζεις από κοντά είναι άλλο πράγμα.

Για την μετάβαση από τη μια ομάδα στην άλλη: «Ηταν δύσκολο. Επειδή είχα ταυτιστεί με τον ΠΑΟΚ, ήταν τρία χρόνια γεμάτα εμπειρίες κι όχι μόνο. Και δυο Κύπελλα και είχε 15-16 χρόνια να πάρει τρόπαιο. Ήταν πολύ δύσκολη η μετάβαση. Φύγαμε με προβλήματα από τον ΠΑΟΚ,. Είχε διοικητικά και οικονομικά προβλήματα. Πήραμε αποφάσεις που ήταν πολύ δύσκολες. Μακάρι να ήταν υγιής και να το λέω έντιμα ότι κανείς δεν θα ήθελε να φύγει. Πήγα στην ΑΕΚ, πήγα στον Ολυμπιακό έζησα κι εκεί μοναδικές εμπειρίες, ανεπανάληπτες.

Αν μιλάει η καρδιά: Είμαι μοιρασμένος. Τρέφω τα ίδια καλά συναισθήματα και για τους δύο. Κάποιος στη θέση μου μπορεί να πει ο καλύτερος ας κερδίσει. Είναι μοιρασμένη η αγάπη, μου πρόσφεραν και οι δυο πολλά. Θα είναι άδικο και για μένα και για τον κόσμο να πω ότι υπερτερεί μια ομάδα στην καρδιά μου».

Για το ότι έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκόραρε στο καινούριο Καραϊσκάκη: «Ναι, στο 2-1 με την Καλλιθέα. Μια στιγμή που θα είναι χαραγμένη για μένα και για τον κόσμο για πάντα. Είναι επίτευγμα, τιμή. Είναι τεράστιο επίτευγμα και δεν σπάει!»

Για το αν του έχουν μείνει ωραίες στιγμές από τα ματς Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: «Οι παίκτες έχουν πολλή καλή σχέση μεταξύ τους. εγώ πριν απ' αυτά τα παιχνίδια είχα καλές σχέσεις με όσους συνεργάστηκα. Τα έλεγα με τους παλιούς φίλους, συνεργάτες, χαιρόμουν, αλλά μετά στο παιχνίδι, τα ξεχνάς όλα. Είναι το συναίσθημα που πας στο ντέρμπι για να τα δώσεις όλα. Είναι πολλά παιχνίδια που δυστυχώς ξεφεύγουν από τις γραμμές και την κόσμια συμπεριφορά. Ελπίζω να φύγουν γιατί δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο».

Για την ατμόσφαιρα: «Ο Ολυμπιακός έχει ένα μικρό προβάδισμα, μόνο και μόνο λόγω έδρας. Είναι ντέρμπι και οι δύο κυνηγάνε τον ίδιο στόχο, χρίζουμε φαβορί με διαφορά στήθους τον Ολυμπιακό. Δεν λέω ότι αποτελεί επιπλέον κίνητρο το ό,τι έγινε πέρυσι. Είναι ένα ντέρμπι και είναι ούτως ή άλλως ξεχωριστό. Υπάρχει και η ιδιαιτερότητα που έχουμε χρόνια να δούμε τον ΠΑΟΚ πριν από ντέρμπι να είναι πιο πάνω από τον Ολυμπιακό».

Για το ότι ο φιλοξενούμενος στις αναμετρήσεις μεταξύ των δύο είναι δύσκολο να φύγει με νίκη: «Η ψυχολογία παίζει τεράστιο ρόλο Για τον Αναστασιάδη που τον ξέρω, ο τρόπος που προσεγγίζει αυτά τα παιχνίδια είναι μοναδικός. Αγγίζει το τέλειο».

Για τον Αναστασιάδη και τα περί Μεγαλόχαρης: «Πάντα θα υπάρχουν παίκτες που θα λένε, τι λέει τώρα; Απ' ό,τι θυμάμαι και στον ΠΑΟΚ και στην Εθνική, Ορθόδοξοι ήμασταν οι περισσότεροι και δεν ήταν δύσκολο να καταλάβουμε τι εννοούσε. Για τον ίδιο, δεν υπάρχει καμία υπερβολή. Το πιστεύει. Είναι δικαίωμά του. Αν το βλέπουμε εμείς ως υπερβολικό, δεν παίζει ρόλο. Πρέπει να το σεβαστούν όλοι».

Για το αγωνιστικό μέρος του ντέρμπι και για την σύγκριση των επιθετικών: «Οποιον κι απ' τους δύο (Μήτρογλου, Αθανασιάδη) να μου έδιναν θα ήμουν ευχαριστημένος. Η αλήθεια είναι ότι ο Μήτρογλου δεν είναι αυτός που είχαμε μάθει στον Ολυμπιακό, εν αντιθέσει με τον Κλάους που είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Δεν τον ξεγράφω βέβαια και ίσως είναι ένα εξτρά κίνητρο απόψε να κερδίσει ξανά την εκτίμηση του κόσμου.

Για το που θα κριθεί το ματς: «Τον Μίτσελ τον γνώρισα όταν ήμουν στο Βίγκο, ήμουν συμπαίκτης με τον γιο του, τον Αντριάν, αλλά δεν μπορώ να τον κρίνω από πλευράς προετοιμασίας του αγώνα. Αυτό που μπορώ να επισημάνω είναι ότι επειδή και οι δυο προέρχονται από ματς Ευρώπης, δεν ξέρω αν ο Ολυμπιακός έχει πλεονέκτημα λόγω βάθους στον ΠΑΟΚ. Περιμένω να δω πως θα χειριστούν το παιχνίδι με τις αλλαγές και πως θα εξελιχθούν. Ο Ολυμπιακός θα κυνηγήσει να τελειώσει το ματς όσο πιο γρήγορα γίνεται με την λογική να λέει ότι ο ΠΑΟΚ θα περιμένει να βρει χώρους. Βέβαια αυτό που ξέρω από τον Αναστασιάδη είναι ότι δεν πάει πάντα βάσει λογικής και ειδικά σε τέτοια ματς. Τα πρώτα λεπτά ίσως να `ναι τα πιο δύσκολα».

Για το αν εύχεται ο ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα: «Είναι μια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Είναι κρίμα που τόσα χρόνια δεν έχει πάρει τρόπαιο. Εύχομαι και στους δύο τα καλύτερα...»
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ