2014-12-05 15:44:06
Φωτογραφία για Πάτρα: Πανηγυρίζει από σήμερα ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου
Η μνήμη του Αγίου Νικολάου του θαυματουργού, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας εορτάζεται αύριο και πανηγυρίζουν οι φερώνυμοι ιεροί Ναοί. Επίκεντρο του εορτασμού στην Πάτρα είναι ναός στο τέρμα της οδού Αγίου Νικολάου

Σήμερα Παρασκευή παραμονή της εορτής στις 18.00 θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας όπου θα προεξάρχει ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος Στελλάτος ενώ θα ακολουθήσει στις 22.00 ιερά αγρυπνία όπου θα λειτουργήσει ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

Ανήμερα της εορτής, το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014 το πρωί στην πανηγυρική Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείο λόγο. Στις 11 το πρωί του Σαββάτου ο κ.κ. Χρυσόστομος θα τελέσει την Θεία Δοξολογία για το Πολεμικό Ναυτικό, προστάτης του οποίου είναι ο Άγιος Νικόλαος. Ο διήμερος εορτασμός θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα με εσπερινό.

Μεγάλη θα είναι η πανήγυρη και στην ιερά μονή Αγίου Νικολάου Μπάλα Πατρών – Παλαιομονάστηρο όπου στις 17.45 το απόγευμα της Παρασκευής θα λειτουργήσει ο αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Παρακεντές, ενώ το πρωί του Σαββάτου στην Θεία λειτουργία θα προεξάρχει ο γέροντας της Μονής, ο αρχιμανδρίτης και Διδάκτωρ της θεολογίας Κύριλλος Κωστόπουλος.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ