2014-12-06 00:43:06
Φωτογραφία για Λύση για Αργώ διατηρητέο μεταξύ ΟΛΒ και τέρμιναλ;
Πιθανή λύση που θα στεγάσει την Αργώ, είναι το διατηρητέο κτίριο που βρίσκεται σε συνέχεια του κτιρίου του Οργανισμού Λιμένος και του τέρμιναλ, ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο μετά από παρέμβαση, καθώς υπάρχει ζήτημα στατικότητας με το κέλυφος που στηρίζεται σε κολώνες και εμποδίζουν το σκάφος να μπει διαγώνια.

Τα παραπάνω τόνισε, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα» 102,5» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Γιάννης Πρίγκος, που τόνισε ότι ο ΟΛΒ θα μπορούσε να διεκδικήσει χρηματοδότηση, αλλά δεν έχει διερευνηθεί το κόστος της αποκατάστασης.

Ο κ. Πρίγκος ανέφερε ότι η συγκεκριμένη λύση είχε εξεταστεί παλιότερα με τον Δήμο Βόλου, υπήρχαν σχέδια που έδειχναν ότι η Αργώ θα μπορούσε να χωροθετηθεί διαγώνια και χωρούσε, ωστόσο τόνισε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα, πώς το σκάφος θα μπει στο χώρο, διότι υπάρχουν κολώνες και για να μπει η Αργώ απαιτούνται επεμβάσεις.

«Θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε μια χρηματοδότηση και το σκάφος να βρίσκεται στην κεντρική προβλήτα που είναι χώρος προσβάσιμος και μπορεί να γίνει καλή δουλειά», τόνισε ο Γιάννης Πρίγκος.

Ο πρόεδρος του ΟΛΒ δήλωσε ότι μια πρώτη προσέγγιση που έγινε από μελετητή, γνωστό στην πόλη, υπάρχει θέμα στατικότητας με το κέλυφος στην κορυφή του διατηρητέου κτιρίου, ενώ δεν έχει διερευνηθεί το κόστος της αποκατάστασης.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ