2014-12-06 18:12:06
Φωτογραφία για Κεραυνοί Τέρενς Κουίκ για Νταβούτογλου
Με σκληρή γλώσσα για Νταβούτογλου, Άγκυρα και Θράκη, με σοβαρές επισημάνσεις για τον ελληνικό τουρισμό που «σπρώχνεται στα παράλια της Τουρκίας» και με σαφείς θέσεις για ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ, μίλησε στην Βουλή, στη συζήτηση για το Προϋπολογισμό, ο Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Το βίντεο υπάρχει στις ιστοσελίδες:

terensquick.blogspot.gr

mathraell.blogspot.gr

Το πλήρες απομαγνητοφωνημένο κείμενο έχει ως εξής:

«Σχετικά με τη δύσκολη μέρα Γρηγορόπουλου. Η μία πλευρά (ΕΛΜΕ) δεν θα πρέπει να πυροδοτεί (με ανακοινώσεις) και η άλλη πλευρά (Συγκυβέρνηση) θα πρέπει να φροντίζει να φτιάχνει σωστή παιδεία.

Επίσης, καλώ την Κυβέρνηση να μου απαντήσει τι έγινε με εκείνο το Λυκειάρχη της Γ΄ Λυκείου στην Άρτα που απειλούσε τα παιδιά που είναι σε κατάληψη ή σε κινητοποιήσεις - διαφωνώ με τις καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις, το ξεκαθαρίζω - ότι όποιος έχει γονέα δημόσιο υπάλληλο, θα πάει σε διαθεσιμότητα. Ακόμα δεν έχω πάρει απάντηση από την Κυβέρνηση.


Ηρεμία, όμως το Σάββατο. Μην ξαναζήσουμε τα του 2008, που δεν ξέρω αν θα βολέψουν τελικά κάποιους που θέλουν να δημιουργήσουν ανωμαλία στη χώρα.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Όλα αυτά συμβαίνουν, την ώρα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, που έχουμε την επίσκεψη του νεοοθωμανιστή Νταβούτογλου εδώ στην Αθήνα.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διαφωνήσαμε. Και αυτό το είπαμε και στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής. Και το είπε και δημόσια ο Πρόεδρος μας, ο Πάνος Καμμένος, με δήλωση του.

Διαφωνούμε με αυτήν τη διπλωματική ενδοτικότητα που αντιμετωπίζουμε την Άγκυρα, την ώρα που γίνονται συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου χώρου, την ώρα που κάνει βόλτες ο στόλος ο τουρκικός μέχρι το Σούνιο, την ώρα που παρενοχλείται το Σινούκ που μετέφερε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, την ώρα που κάνει προκλητικές δηλώσεις ο Νταβούτογλου είκοσι τέσσερις ώρες πριν έρθει εδώ και λέει όχι, κύριοι, το «Μπαρμπαρός» δεν θα φύγει από χωρικά ύδατα της Κύπρου, αν δεν σταματήσει η Κυπριακή Δημοκρατία, τις έρευνες του φυσικού αερίου.

Εκβιασμοί, εκβιασμοί, εκβιασμοί. Και εμείς, θα έπρεπε να δείξουμε διπλωματική σκληρότητα και να πούμε: «Όχι, κύριοι, ματαιώνουμε τις συνομιλίες. Δεν έρχεστε. Θα βρούμε άλλο χρόνο, όταν θα συνέλθετε».

Μιλάμε, μάλιστα, για μια χώρα, η οποία έχει ακόμα σε ισχύ το casus belli. Και μιλάμε για μια χώρα η οποία μας φορτώνει συνεχώς με μετανάστες. Μιλάμε για μια χώρα η οποία θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε μουσουλμανικό προτεκτοράτο με μουσουλμάνους υπηκόους. Μιλάμε για μια χώρα που στέλνει το Νταβούτογλου σήμερα για να μιλήσει –λέει- και για το θέμα το μεταναστευτικό, που δεν θέλει να το λύσει η «μερκελοποιημένη» Ευρώπη.

Μιλάμε για μια χώρα, για την Τουρκία, που «παίζει μπάλα» με τον ISIS και που ήταν η πρώτη με τον Νταβούτογλου –κατά σύμπτωση τότε ήταν Υπουργός Εξωτερικών, σήμερα είναι Πρωθυπουργός- που έτρεξε στην Κυβέρνηση του νεοναζί της Ουκρανίας.

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ

Πάλι καλά που διπλωματικά έβαλε μια φραγή η Αθήνα στην πρόθεση Νταβούτογλου να πάει στη Θράκη.

Αναρωτιέμαι: Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις που θα γίνουν εδώ μεταξύ Πρωθυπουργού και Νταβούτογλου, θα του πει κάτι για τη Θράκη; Θα του πει ότι θα σταματήσουν τα παιχνίδια με τη Θράκη; Θα του υπενθυμίσει την ελληνικότητα της Θράκης; Θα του μιλήσει για τους Έλληνες πολίτες, για τους πολίτες Πομάκους Έλληνες, για τους πολίτες Ρομά Έλληνες; Θα του πει άραγε ο Έλληνας Πρωθυπουργός του νεοοθωμανιστή Νταβούτογλου ότι θα πρέπει να μαζέψει τον τουρκοπράκτορα πρόξενο που έχει εγκαταστήσει εκεί;

Και με την ευκαιρία, θα ήθελα να θυμίσω –σε λίγους, ελάχιστους ευτυχώς- ότι εδώ βρισκόμαστε στη Βουλή των Ελλήνων, κύριοι.

Επαναλαμβάνω: Εδώ, βρισκόμαστε στη Βουλή των Ελλήνων. Δεν βρισκόμαστε στη Βουλή του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Είναι η Ελληνική Βουλή. Είναι η Βουλή της πατρίδας μου, της Ελλάδας και όχι η Βουλή της Άγκυρας. Και να συνειδητοποιήσουν άπαντες ότι την Παιδεία στη Θράκη την καθορίζει η ελληνική Κυβέρνηση, την καθορίζουμε εμείς εδώ, οι Έλληνες Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και δεν μπορεί να την καθορίζουν τουρκοπράκτορες του Νταβούτογλου και του προξενείου της Κομοτηνής.

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Αύριο, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι του Αγίου Νικολάου. Χρόνια πολλά στους ναυτικούς μας. Έχουν μείνει μόνο εννέα χιλιάδες ναυτικοί εγγεγραμμένοι. Απίστευτο! Και κατεβαίνει η μία ελληνική σημαία πίσω από την άλλη. Θλιβερό!

Χρόνια πολλά και στο Πολεμικό Ναυτικό. Και θέλω να σφίξω το χέρι μου σε έναν φίλο μου Έλληνα αξιωματικό, το Θοδωρή. Λέω έτσι το όνομά του για να σφίξω το χέρι σε όλους τους υπηρετούντες στο Πολεμικό Ναυτικό.

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΑΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μιας που είναι και ο Νταβούτογλου εδώ, να σας πω και κάτι το οποίο αφορά τον τουρισμό:

Με τα emails εντέλλεται η ελληνική Κυβέρνηση να αυξήσει το ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, κάτι που, όπως αντιλαμβάνεστε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της Συγκυβέρνησης, δημιουργεί μια τεράστια εμπλοκή, απίστευτη ανατροπή στους ξενοδόχους για το ποιος θα πληρώσει αυτή τη διαφορά. Και θα το κάνετε. Θα ψηφίσουμε έναν προϋπολογισμό ο οποίος είναι «μαϊμού» προϋπολογισμός, δεν είναι ο πραγματικός, γιατί μετά θα έρθουν τα ρυθμιστικά, σε ένα άρθρο σαράντα οκτώ διαφορετικά πράγματα.

Ποιος θα πληρώσει τη διαφορά, κύριε Υπουργέ των Οικονομικών, με αυτό που πάτε να κάνετε με τα ΦΠΑ στα ξενοδοχεία; Θα την πληρώσει ο τουριστικός πράκτορας; Όχι. Θα την πληρώσει ο πελάτης του; Φυσικά, όχι. Θα γίνουν ακυρώσεις. Θα την πληρώσουν οι ξενοδόχοι μας; Αντέχουν;

Όμως να σας πω κάτι; Έχουμε επιπλέον και την εξομοίωση που εντέλλεστε, επίσης, να κάνετε, στο ΦΠΑ του Αιγαίου με το ΦΠΑ της ηπειρωτικής χώρας. Αυτό είναι άλλο ένα κτύπημα στο κεφάλι του τουρισμού.

Θα σας το πω πολύ απλά: Όλα αυτά είναι δυο πολύ χοντρά δώρα στον Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος δουλεύει στη χώρα του τις τουριστικές υπηρεσίες με 8% και μάλιστα σε μια διαλυμένη Μεσόγειο λόγω ISIS, λόγω Τζιχαντιστών, λόγω Αραβικής Άνοιξης.

Εκεί που θα μπορούσαμε να μαζέψουμε το περισσότερο χρήμα από τον τουρισμό, τους σπρώχνουμε προς τα εκεί που έχουν κάνει οι Γερμανοί τις επενδύσεις, στα παράλια της Τουρκίας. Αυτό το έχετε σκεφθεί; Έχετε αντιληφθεί τι παιχνίδι παίζετε με τις υπογραφές σας και με τα emails;

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Και να δώσω μια απάντηση στον κ. Χρυσοχοΐδη που μίλησε για Σύνταγμα. Αναρωτιέμαι:

Το Σύνταγμα απαγορεύει τις εκλογές, όταν μάλιστα υπάρχει κι ένα τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης της Ελλάδας και των ήδη εξαθλιωμένων Ελλήνων; Πού το Σύνταγμα απαγορεύει την αναγκαιότητα των εκλογών;

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εκλογές χθες, εκλογές τώρα! Το είπε στην ομιλία του και ο συνάδελφός μου ο Παύλος Χαϊκάλης ότι πρέπει να παραιτηθεί η Κυβέρνηση. Αυτό αυτονόητα σημαίνει εκλογές. Κι αυτό σημαίνει ότι αμέσως μετά πρέπει να γίνει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, εθνικού σκοπού, που με εθνική σωφροσύνη θα εκλέξει τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Θα είναι, όμως, ένας Πρόεδρος ο οποίος δεν θα υπερβαίνει τις «κόκκινες γραμμές» κάθε τόσο με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και που δεν θα σηκώνεται από την προεδρική καρέκλα, όπως τον Οκτώβριο του 2011, να φεύγει από την παρέλαση της Θεσσαλονίκης και να παίρνει το αεροπλάνο και να φεύγει έντρομος προς την Αθήνα.

Θέλουμε μια κυβέρνηση ενωτική, η οποία θα τιμήσει τη Βουλή των Ελλήνων και όχι τη Βουλή της τρόικας.

Σας ευχαριστώ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ