2014-12-07 13:59:05
Φωτογραφία για Σύγκρουση κορυφής για τον προϋπολογισμό με το βλέμμα στους 180
Κόκκινο αναμένεται να «χτυπήσει» το πολιτικό θερμόμετρο στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό, με τους... Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, με φόντο την εμπλοκή με την τρόικα, τις νέες απαιτήσεις της που οδηγούν την κυβέρνηση σε επώδυνο συμβιβασμό και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του πρωθυπουργού, ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να επαναφέρει τις μομφές κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για δημιουργία κλίματος αστάθειας, το οποίο βλάπτει τη χώρα ενώ θα τον κατηγορήσει ότι φέρνει εμπόδια στην προσπάθεια της κυβέρνησης για διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Από τη διαδικασία της ψηφοφορίας για τον προϋπολογισμό στο κυβερνητικό επιτελείο είναι καθησυχαστικοί καθώς εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο κυβερνητικός συνασπισμός να βγει ενισχυμένος, καθώς τα «σημάδια» δείχνουν ορισμένους από τους ανεξάρτητους βουλευτές να τον υπερψηφίζουν.


Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται για μία ακόμη φορά να ζητήσει εκλογές… χθες, κατηγορώντας την κυβέρνηση για κυβιστήσεις ολκής, καθώς μετά το αδιέξοδο με την τρόικα ουσιαστικά όπως σημειώνουν από την Κουμουνδούρου, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος η αφήγηση περί εξόδου από το μνημόνιο και η χώρα οδηγείται σε νέο μνημόνιο διαρκείας με ακόμα επαχθέστερους όρους και αιματηρές περικοπές.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο για συμφωνία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας εκτός και εάν πριν η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, ενώ θα αποκλείσει εκ νέου το ενδεχόμενο να καταφέρει η κυβέρνηση να συγκεντρώσει τους απαιτούμενους 180 βουλευτές.

Αναφορικά με την Συνταγματική αναθεώρηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να την χαρακτηρίσει ως ένα κυβερνητικό πρόσχημα και επικοινωνιακό τέχνασμα του κυβερνητικού επιτελείου προκειμένου να αλλάξει ατζέντα και να κερδίσει χρόνο για να αποτραπούν οι εκλογές, οι οποίες όπως θα σημειώσει ο Αλέξης Τσίπρας, είναι αναγκαίες καθώς η κυβέρνηση δεν έχει την εμπιστοσύνη του λαού. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ