2014-12-07 16:47:05
Φωτογραφία για Συνεχόμενες κακοκαιρίες μέχρι τουλάχιστον τις 20 Δεκεμβρίου - Τα σενάρια για τον καιρό των επόμενων ημερών
Συνεχόμενες κακοκαιρίες θα σαρώσουν ως και τις 20 περίπου Δεκεμβρίου, όλη την Ελλάδα.

Στο χρονικό διάστημα που θα ακολουθήσει, η χώρα μας και μάλιστα όλες της οι περιοχές, θα δεχτεί ισχυρές καταιγίδες, πολλές γενικότερα βροχές, θυελλώδεις νότιους αλλά και βόρειους ανέμους, καθώς και πυκνές χιονοπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ως τις 11-12 περίπου Δεκεμβρίου, θα έχουμε κυρίως βροχές και καταιγίδες, αλλά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα, μετά τις 8-9 Δεκεμβρίου, όπου η θερμοκρασία θα πέσει και οι άνεμοι από νοτιάδες θα στραφούν σε βοριάδες.

Μετά τις 11-12 Δεκεμβρίου, υπάρχουν 2 σενάρια που επικρατούν, βάση των μοντέλων πρόγνωσης καιρού. Ας τα δούμε παρακάτω αυτά τα 2 σενάρια :

Το πρώτο και πιο επικρατέστερο σενάριο, θέλει τις βροχές και τις καταιγίδες να συνεχίζονται ως τις 19-20 περίπου Δεκεμβρίου, με τα χιόνια να περιορίζονται μόνο στα πιο ημιορεινά και ορεινά τμήματα της βόρειας χώρας και στα πιο ορεινά τμήματα της κεντρικής χώρας.

Το δεύτερο σενάριο, θέλει τη θερμοκρασία να πέφτει περισσότερο στη βόρεια Ελλάδα, με τα χιόνια να φτάνουν μετά τις 12-13 Δεκεμβρίου, ακόμα και σε πεδινά ίσως και παραθαλάσσια τμήματα, ενώ οι βροχές θα είναι ισχυρές στην υπόλοιπη χώρα. Κάτι τέτοιο θα έχει διάρκεια 2-3 ημερών, με τη θερμοκρασία μετά να ανεβαίνει ξανά και τα χιόνια να περιορίζονται και πάλι στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

Πηγη: greek-weather.org
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ