2014-12-08 11:49:13
Φωτογραφία για Στην Τουρκία Μογκερίνι, Χαν και Στυλιανίδης
ΜΕ... ΦΟΝΤΟ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΙΡΑΚ

Επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία ξεκινά σήμερα η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, μαζί με τους επιτρόπους Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη και Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν, με φόντο τις εξελίξεις στη Συρία και το Ιράκ και ιδιαίτερα το κύμα προσφύγων στη συροτουρκική μεθόριο.

Οι «3» αναμένεται να συναντηθούν με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον Τούρκο υπουργός ΕΕ Βολκάν Μποζκίρ καθώς και την αντιπολίτευση και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

Μογκερίνι και Στυλιανίδης θα μεταβούν στα σύνορα με την Συρία την Τρίτη για να επισκεφθούν τους καταυλισμούς προσφύγων στο Κιλίς και το Γκαζιάντεπ.

«Η επίσκεψη είναι ισχυρό μήνα της στρατηγικής σημασίας στη σχέση ΕΕ και Τουρκίας και της επιθυμίας μας να ενισχύσουμε τη συνεργασία με το βλέμμα στα κοινά μας συμφέροντα και τις κοινές μας προκλήσεις» ανέφερε η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ.

Η Άγκυρα έχει επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την οριακή της δυνατότητα να διαχειριστεί το κύμα εκτοπισμένων του συριακού εμφυλίου.

«Η ΕΕ μένει ακλόνητη στη δέσμευσή της να βοηθήσει τα θύματα της ανθρωπιστικής κρίσης και θα διασφαλίσουμε πως η ανθρωπιστική βοήθεια παραδίδεται όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα» διαμήνυσε ο Χρ.Στυλιανίδης.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ