2014-12-09 05:31:06
Φωτογραφία για H BOKO HARAM έχει καταλάβει χωριά και στο Καμερούν!
Σύμφωνα με την εφημερίδα του Καμερούν Oeil du Sahel η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο. Δημοσιοποιεί σοκαριστικές εικόνες από τη δολοφονία οδηγών φορτηγών που δολοφονήθηκαν καθ΄οδόν από μέλη της Boko Haram που είχαν στήσει ενέδρα σε αυτοκινητόδρομο που ενώνει την Dabanga και το Kousseri. Στη συνέχεια σε άλλη φωτογραφία εικονίζεται μέλος της οργάνωσης που αιχμαλωτίστηκε από τον στρατό όταν το δικό του αυτοκίνητο έπεσε σε νάρκη.

Στις 5 Δεκεμβρίου η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι την προηγούμενη βίαιες συγκρούσεις μεταξύ της Boko Haram και του στρατού έλαβαν χώρα στην περιοχή του Sagmé (περιφέρεια Fotokol) και Gouma (περιφέρεια Makary). Μόνο τα χωριά Soueram στα 9 km από Fotokol και Damboré στα 11 km παραμένουν υπό τον έλεγχο της Boko Haram.

Η σουνιτική γουαχαμπίτικη οργάνωση του θρησκευτικού δόγματος της Σαουδικής Αραβίας που πρόσφατα δήλωσε υποταγή στο Ισλαμικό Κράτος που δρα σε Συρία,Ιράκ,Αίγυπτο (Σινά) και Λίβανο έχει μετατρέψει τη Νιγηρία σε Μέση Ανατολή και τώρα εξαπλώνεται διεισδύοντας και στο Καμερούν. Η Νιγηρία είναι κατά πλειοψηφία χριστιανική ενώ το Καμερούν είναι χριστιανικό σχεδόν εξ ολοκλήρου.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ