2014-12-09 13:46:45
Φωτογραφία για ΠΕΑΛΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Δημοσιεύθηκαν δύο νέες διατάξεις για τα στελέχη Λ.Σ. – Άρθρο 56 ν.4310/2014.
Ενημερώνουμε ότι στις 08-12-2014 δημοσιεύθηκε ο ν. 4310 (ΦΕΚ 258 Α΄/08-12-2014) στο άρθρο 56 του οποίου εμπεριέχονται δύο διατάξεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου που αφορούν στα στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., αποτελούσαν αιτήματά μας και έτυχαν ευρείας συναίνεσης καθώς ψηφίστηκαν με αυξημένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Συγκεκριμένα:

Α. Δίδεται η δυνατότητα στα στελέχη όλων των βαθμίδων, κατόπιν αιτήσεώς τους, να μετατίθενται για δύο έτη σε Λιμενικές Αρχές υπαγωγής 6ης, 8ης και 9ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., επανερχόμενοι αυτοδικαίως στην προηγούμενη Υπηρεσία τους μετά τη λήξη της διετίας, ανεξάρτητα της ύπαρξης κενών οργανικών θέσεων. Επισημαίνεται ότι ζητήθηκε και έγινε αποδεκτό από τη φυσική ηγεσία, η ίδια δυνατότητα να δοθεί και στα στελέχη Λ.Σ. που μετατέθηκαν από τα πρόσφατα συμβούλια τοποθετήσεων-μεταθέσεων στις προαναφερόμενες υπηρεσίες.


Β. Παρέχεται η δυνατότητα (υπό προϋποθέσεις) στα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μέχρι το βαθμό του Πλοιάρχου, που συμπληρώνουν τριάντα πέντε έτη πραγματικής υπηρεσίας, να παραμένουν στην ενέργεια, εφόσον το επιθυμούν, για ακόμα δύο έτη. Η ρύθμιση αποτελεί τη συνέχεια ανάλογης ρύθμισης που εμπεριέχεται στο ν. 3079/2003 «Κώδικας Προσωπικού Λ.Σ.» και αφορούσε στα στελέχη από το βαθμό του Πλοιάρχου και άνω, επίσης ισχύει στην ΕΛ.ΑΣ. από το έτος 2013 (π.δ. 164/2013).

Η ΠΕΑΛΣ εκφράζει την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή, αφενός γιατί δίδεται μία επιπλέον επιλογή στα στελέχη Λ.Σ. και αφετέρου διότι οι εν λόγω ρυθμίσεις αποτελούν προϊόν διαλόγου και συνεννόησης επ’ ωφελεία των στελεχών, συμβάλλοντας ταυτόχρονα θετικά στην λειτουργία του οργανισμού που υπηρετούμε.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ         Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ