2014-12-09 15:19:28
Φωτογραφία για Μπαλάκι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και από τη Δικαιοσύνη...
Απόφαση - σοκ κατά των εργαζομένων της ΕΡΤ στο Ηράκλειο από το Μονομελές Εφετείο ανατολικής Κρήτης Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου Νίκος Βεργιτσάκης, υιοθετώντας πλήρως την έφεση του ελληνικού Δημοσίου, καταργεί την πρωτόδικη απόφαση που δικαίωνε τους εργαζόμενους.

Συντάσσεται απόλυτα με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε συνταγματική την κατάργηση της ΕΡΤ και υποστηρίζει ότι το δεδικασμένο αυτής, δεσμεύει και τα πολιτικά δικαστήρια.

Επιπλέον υποστηρίζει ότι, ναι μεν, η ΕΡΤ ήταν νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, τα χαρακτηριστικά που είχε, δε, με το εύρος του ελέγχου που ασκείτο από το ελληνικό Δημόσιο, τον τρόπο χρηματοδότησής της, προσιδιάζουν σε οργανισμό δημοσίου δικαίου, γι'αυτό και θεωρεί ότι οι απολύσεις των πρώην εργαζομένων δεν εμπίπτουν στην εφαρμογή τόσο της οδηγίας περί ομαδικών απολύσεων όσο και στο νόμο 1387/1983.

Οι εργαζόμενοι εκτός από την απορριπτική απόφαση έχουν να αντιμετωπίσουν και τα δικαστικά έξοδα, αφού ο δικαστής κρίνει ότι αυτά πρέπει να συμψηφιστούν μεταξύ των διαδίκων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ