2014-12-09 16:01:05
Φωτογραφία για Αμαλιάδα: Ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για τον δήμο Ήλιδας!
H προγραμματική σύμβαση για την συλλογή, μεταφορά και επεξεργασία λυμάτων οικισμού δήμου Ήλιδας στον βιολογικό σταθμό Αμαλιάδας, καθώς και της αντιρρύπανσης και παράκτιας προστασίας και ολοκλήρωσης διαχείρισης λυμάτων του δήμου, υπεγράφη χθες το μεσημέρι μεταξύ του δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και των εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας ΑΑΓΗΣ Α.Ε.

Αφορά στα δημοτικά διαμερίσματα Δουνεϊκων, Καρδαμά, Κουρούτας, Ροβιάτας, Αμπελοκάμπου και Σαβαλίων. Πρόκειται για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, που όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, μαζί με το έργο δικτύου ύδρευσης στην περιοχή της Κουρούτας που στο άμεσο μέλλον θα υλοποιηθεί και σε συνδυασμό με τα ΣΧΟΟΑΠ, θα δώσουν τουριστική ώθηση στην περιοχή.

Το συγκεκριμένο έργο, μαζί με το έργο αντιρρύπανσης και παράκτιας προστασίας και ολοκλήρωσης διαχείρισης λυμάτων δήμου Ήλιδας είναι στην ίδια Πράξη, συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ.


«Με την υπογραφή αυτής της σύμβασης έχουμε τη δυνατότητα για την ολοκλήρωση του νότιου τμήματος που αφορά τα δύο δημοτικά διαμερίσματα Δουνεϊκων και Καρδαμά, αλλά και την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού.

Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσουμε το υπόλοιπο κομμάτι του βόρειου άξονα Κουρούτας, Ροβιάτας, Αμπελοκάμπου, Μαραθιάς και Σαβαλίων να υλοποιηθεί και το έργο της παράκτιας προστασίας μέσω του νέου προγράμματος του Σ.Ε.Σ., διότι το πρώτο κομμάτι θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2015 και τεχνικά, αλλά και οικονομικά», ανέφερε ο δήμαρχος Ήλιδας, ο οποίος συνεχίζοντας πρόσθεσε:

«Έγιναν μεγάλες προσπάθειες για να υπογραφεί η σύμβαση, πάει με την διαδικασία της ολοκληρωμένης φάσης και έτσι εξασφαλίσαμε και τα άλλα δύο έργα.

Οι περιοχές αυτές πλέον θα μπορούν να αναπτυχθούν τουριστικά, αφού λύσουμε και το πρόβλημα των Ζ.Ο.Ε. με τα ΣΧΟΟΑΠ, τα οποία ξεμπλοκάρουν και ξεκινούν πάλι γιατί και αυτά είναι έργα του ΕΣΠΑ και πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο 2015.

Θα έχουν τελειώσει, θα έρθει και το νερό στην Κουρούτα και πλέον θα δώσουμε άλλη τουριστική ώθηση στην περιοχή, που θα βοηθήσει δυναμικά την περιοχή».

Πηγή: εφημερίδα Πρωινή
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ