2014-12-10 07:24:05
Φωτογραφία για Σε υψηλό έξι εβδομάδων η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου
Άνοδο σε υψηλό έξι εβδομάδων καταγράφει η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, εν μέσω ανησυχιών ότι η επίσπευση της προεδρικής εκλογής θα πυροδοτήσει νέες πολιτικές αναταραχές.

Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς έχει αυξηθεί στο 7,95%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 30 Οκτωβρίου, έχοντας διευρυνθεί σε ημερήσια βάση κατά 91 μονάδες βάσης.

Άνοδο σημειώνουν και οι αποδόσεις των ιταλικών και ισπανικών δεκαετών ομολόγων μετά την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να φέρει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δύο μήνες νωρίτερα.

“Οι ελληνικοί τίτλοι έχουν χτυπηθεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο σήμερα. Οι εκλογές αποτελούν ένα άμεσο πολιτικό ρίσκο. Με τέτοια απόδοση δεν βλέπω την Ελλάδα να επιστρέφει στις κεφαλαιαγορές” λέει ο Marius Daheim, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής σταθερού εισοδήματος στην Bayerische Landesbank.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου σημείωσε άνοδο 9 μονάδων βάσης στο 2,03% έχοντας υποχωρήσει σε χαμηλό ρεκόρ στο 1,942% χθες. Η απόδοση του ισπανικού ομολόγου αυξήθηκε κατά 4 μονάδες βάσης στο 1,82%.

Αντίθετα, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς βρίσκεται στο 0,71% έχοντας υποχωρήσει επτά μονάδες βάσης χθες, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τις 15 Οκτωβρίου.

Η απόδοση του 30ετούς ομολόγου υποχώρησε σε νέο χαμηλό στο 1,563%.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ