2014-12-10 21:36:00
Φωτογραφία για Τέσσερις νεκροί σε επίθεση γυναικών καμικάζι στη Νιγηρία
Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα όταν δύο γυναίκες βομβίστριες-καμικάζι επιτέθηκαν σε... αγορά κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων στην πόλη Κάνο, το δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Νιγηρίας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με την αστυνομία άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η αιματηρή επίθεση γίνεται μόλις δυο εβδομάδες αφότου αντάρτες είχαν επιτεθεί στο μεγάλο τζαμί της ίδιας πόλης.

Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση η οποία όμως φέρει τη σφραγίδα των μαχητών της σουνιτικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, η οποία μάχεται τα τελευταία πέντε χρόνια για τη δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους στη βορειοανατολική Νιγηρία.

Στα τέλη του Νοεμβρίου, μαχητές της Μπόκο Χαράμ σύμφωνα με την αστυνομία- τοποθέτησαν τρεις βόμβες και άνοιξαν πυρ εναντίον μουσουλμάνων πιστών στο κεντρικό τζαμί της πόλης Κάνο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 100 άνθρωποι.

Οι τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ, που έχουν διαπράξει αλλεπάλληλες επιθέσεις τα τελευταία χρόνια και έχουν εντείνει την ένοπλη δράση τους μέσα στο 2014, περιφρονούν τις παραδοσιακές ισλαμικές θρησκευτικές αρχές στη Νιγηρία και οι επιθέσεις στην πόλη Κάνο πιθανόν αποτελούν αντίποινα για τα πρόσφατα σχόλια του ισχυρού εμίρη του Κάνο, ο οποίος είναι η δεύτερη ανώτατη ισλαμική αρχή της Νιγηρίας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΒΓΑΛΕ... ΕΙΔΗΣΗ Ο ΚΑΡΕΜΠΕ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΒΓΑΛΕ... ΕΙΔΗΣΗ Ο ΚΑΡΕΜΠΕ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ