2014-12-10 22:32:05
Φωτογραφία για Αμπάς: «Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά» μετά τον θάνατο του υπουργού
Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, διεμήνυσε ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς, απαντώντας για το... πώς θα αντιδράσει στον θάνατο του Παλαιστίνιου υψηλόβαθμου αξιωματούχου, που έχασε την ζωή του την Τετάρτη στη Δυτική Όχθη έπειτα από χτύπημα που δέχθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες.

Ο Αμπάς προέβη σε αυτή τη δήλωση κατά την έναρξη μιας έκτακτης συνεδρίασης των Παλαιστινίων ηγετών στη Ραμάλα προκειμένου να συζητήσουν τα μέτρα που θα λάβει η Παλαιστινιακή Αρχή μετά τον θάνατο του Ζίαντ Αμπού Έιν.

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Μοσέ Γιαλόν εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο του Παλαιστινίου υπουργού και ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας.

Παράλληλα ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν ζήτησε από το Ισραήλ να διεξάγει μία «ταχεία και διαφανή έρευνα σχετικά με τις συνθήκες του βίαιου θανάτου» του Ζίαντ Αμπού Έιν.


Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του, Στεφάν Ντουζαρίτς, ο Μπαν «καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν το ενδεχόμενο μίας κλιμάκωσης» της βίας.

Ο ίδιος άλλωστε εξέφρασε «τη βαθιά του λύπη» για τον θάνατο του Παλαιστίνιου αξιωματούχου και απηύθυνε τα συλλυπητήρια του στην οικογένειά του, τις παλαιστινιακές αρχές και τον παλαιστινιακό λαό.

Επίσης νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε τη διεξαγωγή μιας «άμεσης» και «ανεξάρτητης» έρευνας για τις συνθήκες του θανάτου του Παλαιστίνιου υπουργού.

«Οι πληροφορίες σχετικά με την χρήση υπέρμετρης βίας από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας είναι πολύ ανησυχητικές» επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Απευθύνω έκκληση τη διεξαγωγή μιας άμεσης και ανεξάρτητης έρευνας για τον θάνατο του υπουργού Αμπού Έιν» προσέθεσε η ίδια. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ