2014-12-11 04:03:07
Φωτογραφία για Σε «ελεύθερη πτώση» το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ και αποθεμάτων
Μπορεί ο ΟΠΕΚ να μείωσε τη παραγωγή σε επίπεδα που ξεπερνούν το πλαφόν του Οργανισμού, η ζήτηση για πετρέλαιο το επόμενο έτος αναμένεται να είναι χαμηλότερη της παραγωγής, γεγονός που ασκεί περαιτέρω πιέσεις στις ήδη δοκιμαζόμενες τιμές του "μαύρου χρυσού". Την ίδια ώρα τα στοιχεία δείχνουν πως υπάρχει αύξηση των αποθεμάτων κατά 4,4 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, φθάνοντας στα 377,4 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα υπήρχε πτώση κατά 2,2 εκατ. βαρέλια.

Την ίδια ώρα φουντώνουν τα σενάρια για πραγματική καθίζηση της τιμής με το Ιράν να βλέπει την τιμή να διολισθαίνει και στα $40/βαρέλι όσο μαίνεται ο πόλεμος συμφερόντων στον ΟΠΕΚ. Μόλις χθες το Ιράκ προχώρησε σε μείωση των προσφερόμενων τιμών για τους πελάτες στην Ασία, ακολουθώντας το παράδειγμα της Σαουδικής Αραβίας που έχει προβεί σε σημαντικές εκπτώσεις για τους πελάτες σε Ασία και ΗΠΑ.

Η μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ οφείλεται σε μεγάλο μέρος στη Λιβύη η οποία μείωσε την παραγωγή της κατά 248.300 βαρέλια την ημέρα στα 638.000 βαρέλια την ημέρα. Στη Σαουδική Αραβία η παραγωγή υποχώρησε κατά 60.100 βαρέλια στα 9,59 εκατ. βαρέλια, ενώ το Κουβέιτ μείωση την παραγωγή του κατά 59.400 βαρέλια στα 2,69 εκατ. βαρέλια.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ