2014-12-11 13:01:50
Φωτογραφία για ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ
Να σκεφτούν προσεκτικά τις επιπτώσεις της ψήφου τους στη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας κάλεσε τους ανεξάρτητους βουλευτές ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Ξεκάθαρο μήνυμα είχε στείλει χθες Τετάρτη και ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι τώρα «είναι η ώρα της ευθύνης των βουλευτών» και πως ο κόσμος «θα τιμωρήσει εκείνων που εκβιάζει πρόωρες εκλογές». Όλες οι πολιτικές εξελίξεις θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Κ.Ο. της Ν.Δ, το μεσημέρι της Πέμπτης, στις 13:30.

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι οι ανεξάρτητοι βουλευτές «πρέπει να υπακούσουν στον όρκο που έχουν δώσει στο Σύνταγμα», καθώς «το Σύνταγμα δεν συνδέει την εκλογή Προέδρου με την πρόθεση ενός κόμματος να προκαλέσει πρόωρες εκλογές». Επίσης, επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του καθώς όπως είπε «Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονται θετικά για τον κ. Δήμα, όπως ο κ. Παππάς και θυμίζω ότι σε ανύποπτο χρόνο και ο κ
. Τσίπρας είχε πει ότι ο κ. Δήμας είναι ένα από τα δυο στελέχη της Ν.Δ. που εκτιμά. Άρα εκτιμούμε τον κ. Δήμα, θεωρούμε ότι είναι ένας καλός υποψήφιος, πλην όμως δεν τον ψηφίζουμε γιατί θέλουμε να ρίξουμε την κυβέρνηση». «Η εκλογή Δήμα σημαίνει επανεκκίνηση του μεταρρυθμιστικού έργου για την Ελλάδα» υπογράμμισε, σημειώνοντας πως ο πρώην επίτροπος «προφανώς θα είναι υποψήφιος και στις τρεις ψηφοφορίες». 

«Η νευρική αντίδραση των αγορών αλλά και του οικονομικού κόσμου συνδέονται απόλυτα με το ενδεχόμενο να κερδίσει ένα κόμμα που εκφράζει απόψεις οι οποίες είναι σαφώς αντίθετες στην έννοια της ελεύθερης αγοράς» συμπλήρωσε, επισημαίνοντας: «Αν θέλουμε να παίζουμε στη super league θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις υποχρεώσεις και να κάνουμε την κατάλληλη προετοιμασία που θα μας επιτρέπει να παίζουμε σε αυτό το επίπεδο. Αξίζει και πρέπει να παίζει στη Super league της Ευρώπης η Ελλάδα, και πιστεύω ότι υπάρχει η σιωπηλή πλειοψηφία που αυτό θέλει και το περιμένει».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ