2014-12-11 23:15:05
Φωτογραφία για Aπάντηση του υπουργείου υγείας σε ερώτηση του βουλευτή Hρακλείου Κώστα Δαμαβολίτη για την υποχρηματοδότηση του Ο.ΚΑ.ΝΑ.
Λακωνική και ελλιπής η απάντηση του αρμόδιου υπουργείου, στην ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Κώστα Δαμαβολίτη σχετικά με την... υποχρηματοδότηση του ΟΚΑΝΑ.

Συγκεκριμένα, επαναλαμβάνεται η εισήγηση του Υπουργείου Υγείας προς την αρμόδια οικονομική υπηρεσία για τη διάθεση των 20 εκατ. ευρώ, ποσό που έχει όντως διατεθεί, αλλά αποδεδειγμένα δεν επαρκεί για να καλύψει μισθοδοσίες, αγορά φαρμακευτικού-υγειονομικού υλικού, εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τρίτους και ασφαλιστικά ταμεία και διάφορες λειτουργικές δαπάνες. Γεγονός που επιβαρύνεται από τις αυξημένες ανάγκες του οργανισμού, καθώς το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει λίστα αναμονής στη μονάδα του Ηρακλείου, για την οποία δεν γίνεται καν αναφορά στην υπ’ αριθμ. 88484/2-12-2014 απάντηση του Υπουργού Υγείας.

Και ενώ τα προβλήματα της δομής του Ηρακλείου - που οφείλονται καθαρά στην υποχρηματοδότηση του οργανισμού και δημιουργούν ελλείψεις σε προσωπικό, στοιχειώδη αναλώσιμα και υπηρεσίες - παραμένουν άλυτα, η κυβέρνηση διαφημίζει την πρόθεσή της να ανοίξει έξι νέες μονάδες υποκατάστασης (Δράμα, Καβάλα, Κάλυμνο, Θράκη, Καστοριά, Μυτιλήνη)
. Και όλα αυτά, τη στιγμή που τρία προγράμματα του ΟΚΑΝΑ στη Θεσσαλονίκη (‘Streetwork’ και ‘εναλλακτικό πρόγραμμα φυλάκισης ανηλίκων’) οδηγούνται σε λουκέτο, καθώς λήγει η χρηματοδότησή τους από το ΕΣΠΑ.

Με ποια λογική λοιπόν ανακοινώνεται η δημιουργία νέων δομών, όταν τα στοιχειώδη λειτουργικά προβλήματα των υφιστάμενων μονάδων παραμένουν άλυτα; Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ