2014-12-12 08:02:59
Φωτογραφία για Επανέφερε το δίλημμα της χρεοκοπίας
Το διακύβευμα, αλλά και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα επί της ουσίας ανέλυσε ο πρωθυπουργός... προς τους βουλευτές του κόμματος του. Βέβαια το πρώτο στίγμα ο πρωθυπουργός το έδωσε σε εκδήλωση της ΕΣΕΕ, όπου έθεσε τους βουλευτές προ των ευθυνών τους, ξεκαθαρίζοντας ότι οι πολίτες και οι αγορές δεν θέλουν εκλογές και θα τιμωρήσουν εκείνον που προσπαθεί να τις επιβάλλει.

Την ώρα που η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να συγκεντρώσει 170 με 172 βουλευτές και αναζητεί άλλους 8 με 10, η στρατηγική της κυβέρνησης επικεντρώνεται γύρω από τον παράγοντα οικονομία και την επόμενη μέρα στη Ελλάδα. Η απόφαση που έχει ληφθεί από το Μέγαρο Μαξίμου, είναι να ειπωθεί στους βουλευτές η καθαρή αλήθεια και αυτοί να ψηφίσουν με γνώμονα τη συνείδησή τους, χωρίς να έχουν τη δικαιολογία ότι δεν γνώριζαν τι θα συνέβαινε στη χώρα στη συνέχεια.

«Δεν μπορούμε, μετά από μία πορεία μέσα από θυσίες, να αφήσουμε τη χώρα να βουλιάξει στην αβεβαιότητα. Το τοπίο πρέπει να ξεκαθαρίσει αμέσως, τώρα είναι ώρα ευθύνης για τους βουλευτές, να δουν τι έγινε, να μετρήσουν τις συνέπειες, να πάρουν τις αποφάσεις τους» ανέφερε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.


Ο κ. Σαμαράς μάλιστα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «ιδεολογική τρομοκρατία» σε βάρος των βουλευτών που θέλουν να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια της Κουμουνδούρου να ξαναγυρίσει την Ελλάδα πίσω «στο χρεοκοπημένο παρελθόν» και στην «εποχή της απειλής της εξόδου από το ευρώ».

Οι δύο αυτές αναφορές, που παραπέμπουν ευθέως στο Grexit και στη χρεοκοπία, αναμένεται να αποτελέσουν το μεγάλο δίλλημα για τους βουλευτές, καθώς οι πληροφορίες και οι δηλώσεις που έρχονται από το εξωτερικό δείχνουν ότι το κλίμα θα διαμορφωθεί προς αυτή την κατεύθυνση, αν δεν αποσαφηνιστεί η πολιτική κατάσταση στη χώρα.

Τα τέσσερα βήματα

Προς τους βουλευτές της Ν.Δ. ο πρωθυπουργός ανέλυσε τα τέσσερα βήματα, αλλά και το πολιτικό σχέδιο της παράταξης για το επόμενο διάστημα.

Πρώτον, εκλογή νέου Πρόεδρου, του Σταύρο Δήμα, που είναι πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής και μπορεί να υποστηρίξει τις θέσεις της χώρας στο εξωτερικό.

Δεύτερον, ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης μέσα στο επόμενο δίμηνο και έξοδος από το Μνημόνιο.

Τρίτο βήμα είναι η εξασφάλιση της πιστοληπτικής γραμμής που θα θωρακίσει την οικονομία.

Τέταρτο, η οριστική διευθέτηση του χρέους.

«Έχουμε δύο επιλογές», είπε ο κ. Σαμαράς παρουσιάζοντας το διακύβευμα της Προεδρικής εκλογής: «Είτε εκλέγουμε νέο Πρόεδρο και προχωράμε με σταθερότητα σε ομαλή πορεία, είτε βαδίζουμε στην αβεβαιότητα και στο θολό τοπίο του ΣΥΡΙΖΑ που θα τινάξει όλη, τη μέχρι σήμερα προσπάθεια στον αέρα».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ