2014-12-12 09:05:13
Φωτογραφία για Που θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα την Παρασκευή - O καιρός το Σαββατοκύριακο
Στην ανατολική και νότια νησιωτική και ηπειρωτική χώρα περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αλλά σταδιακά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν από το μεσημέρι και το απόγευμα και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα νότια ανατολικά τμηματα της χώρας, κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη δυτική και βόρεια χώρα θα έχουμε νεφώσεις που τοπικά θα πυκνώνουν ενώ στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη το πρωί θα έχουμε λίγες τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις από υψόμετρο 1.300 μέτρα και πάνω.

Οι περιοχές στις οποίες θα εκδηλωθούν τα πιο έντονα φαινόμενα τα ξημερώματα και το πρωί της Παρασκευής είναι τα Κύθηρα, η Μήλος, η Πάρος, η Νάξος, τα Χανιά, το Τυμπάκι, το Ηράκλειο και η ανατολική Αττική τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι. Από το μεσημέρι και μετά θα πληγεί η ανατολική Εύβοια και κυρίως το Μαντούδι και η Κύμη, μετά οι Σποράδες και κυρίως η Σκύρος και η Αλόννησος. Στη συνέχεια η κακοκαιρία θα πλήξει τον Αι Στράτη, τη Λήμνο και αργότερα την Αμοργό, την Αστυπάλαια, την Κω και την Ρόδο και προς το βράδυ τα φαινόμενα σιγά - σιγά θα εκτονωθούν.


Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο ομως θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ. Στις νοτιότερες περιοχές του Αιγαίου, στη Ρόδο και την Κάρπαθο θα έχουμε νοτιοανατολικούς ανέμους 4 με 6 όμως και εκεί σιγά - σιγά οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βοριάδες 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 5 εως 12 βαθμούς, στα κεντρικά από 6 εως 15 βαθμούς, στα νότια ηπειρωτικά από 8 εως 17 βαθμούς κελσίου ενώ στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 10 εως 17 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε το πρωί βροχές που από το μεσημέρι και μετά θα εξασθενήσουν, βοριάδες 5 με 7 μποφόρ με ριπές όμως κατά τη διάρκεια των φαινομένων το πρωί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 εως 14 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις που θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 8 εως 13 βαθμούς κελσίου.

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το Σαββατοκύριακο θα ειναι γενικά αίθριος ο ουρανός όσο παράξενο και αν είναι αυτό. Λίγα φαινόμενα θα εκδηλωθούν μονο στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα ενώ ασθενείς βροχές θα πέσουν μόνο το πρωί του Σαββάτου στη βόρεια Κρήτη. Από εκεί και πέρα ο καιρός θα φτιάξει και θα έχουμε μόνο πρωϊνές ομίχλες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά το πρωί. Η θερμοκρασία σιγά - σιγά θα αρχίσει να ανεβαίνει για να φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς και τοπικά τους 20 βαθμούς κελσίου. Προβλέπεται λοιπόν να είναι ένα ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο στην καρδιά του Δεκέμβρη.

Πηγή: newsit
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ