2014-12-12 15:18:43
Φωτογραφία για ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ
«Δεν υπάρχουν εσωτερικά θέματα του ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν εξωτερικά του ΠΑΣΟΚ με τα οποία δεν ασχολούμαστε», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σχετικά με τα ζητήματα που έχει θέσει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου. Ειδικότερα, στο στο πλαίσιο τις συνέντευξης Τύπου, που έδωσε ο κ. Βενιζέλος, στο τέλος της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΟΣΕΠ, ερωτήθηκε για τα εσωτερικά του κόμματος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Δεν υπάρχουν εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν εξωτερικά του ΠΑΣΟΚ, με τα οποία δεν ασχολούμαστε», ενώ δεν θέλησε να επεκταθεί στο ζήτημα όταν ερωτήθηκε συγκεκριμένα για τον κ. Παπανδρέου.

Σημειώνεται ότι, νωρίτερα σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για προσπάθειες υπονόμευσης της παράταξης από «δυο-τρία» στελέχη του Κινήματος. Η ανακοίνωση ήρθε μία ημέρα μετά την παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, η οποία ερμηνεύθηκε από ορισμένους ως πρόθεση ίδρυσης νέου κόμματος.


Αναφερόμενος στην προεδρική εκλογή ο κ. Βενιζέλος προειδοποίησε ότι «όσοι επιλέξουν να οδηγήσουν σε αδιέξοδο τη διαδικασία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας για να πάμε σε πρόωρες εθνικές εκλογές, θα πάρουν την απάντηση από τον ελληνικό λαό».

Ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και στα κόμματα της αντιπολίτευσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι: «Κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι εάν προκαλέσουν εκλογές θα ωφεληθούν πολιτικά γιατί θα βελτιωθεί ο συσχετισμός των δυνάμεων και το κόμμα τους θα καταλάβει και θα ασκήσει την εξουσία. Εάν αυτό καταλαβαίνουν, βλέποντας το σημείο στο οποίο βρίσκεται η ελληνική οικονομία και βλέποντας το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούνται οι διαπραγματεύσεις μας με την Ευρώπη και το ΔΝΤ, ας υποτάξουν το συμφέρον της διαπραγμάτευσης που κάνει η χώρα και το συμφέρον των δημοκρατικών θεσμών, στο δικό τους κομματικό συμφέρον. Στην περίπτωση αυτή θα πάμε σε εκλογές».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η κυβέρνηση δεν είχε άλλη επιλογή από την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας και κάλεσε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, για τη στάση που θα κρατήσουν, λέγοντας: «Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του. Αλλά η απλοϊκή σκέψη ότι η διαδικασία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας σημαίνει νίκη στις εκλογές για τις δυνάμεις της ασάφειας, της απροσδιοριστίας και της αβεβαιότητας, δεν ισχύει. Εάν επιλέξουν το δρόμο των εκλογών, θα λάβουν την απάντηση, καθ οδόν προς τις εκλογές, από τον ελληνικό λαό».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ