2012-04-30 13:50:17
Φωτογραφία για Καταγγέλει τον Καμμένο ότι έτρωγε και έπινε τσάμπα.
Μια σοβαρή καταγγελία του δημάρχου Μεγίστης Παύλου Πανηγύρη, σχετικά με τη συμπεριφορά προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποκαλύπτει  το aftodioikisi.gr. Σύμφωνα με την καταγγελία του δημάρχου, ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Πάνος Καμμένος κινείται εναντίον του εκδικητικά και παρεμβαίνει πολιτικά στη Δικαιοσύνη, «διότι τόλμησα, όπως μου διεμήνυσε, να ζητήσω την πληρωμή των απλήρωτων λογαριασμών σε εστιατόρια του Καστελλόριζου, οφειλές του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, που πραγματοποιήθηκαν κατά την επίσκεψη των κκ. Βουλγαράκη και Καμμένου, ως υπουργών στο Καστελλόριζο»!!!

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Μεγίστης, με αναφορά του -την οποία και αποκαλύπτει σήμερα η aftodioikisi.gr-, προς τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον στέλνει να δικαστεί για μια υπόθεση κατάχρησης, ύψους 451.116 ευρώ στο δήμο του, αν και έχει αθωωθεί, και αυτό, όπως τονίζει, το γνωρίζει ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».


Όπως, δε, υπογραμμίζει, «στην εναντίον μου αναφορά του ο κ. Καμμένος επεσύναψε την Έκθεση του Οικονομικού Επιθεωρητή Κρήτης Εμμ. Χριστοδουλάκη αγνοώντας προφανώς ότι ήδη είχα δώσει εξηγήσεις στις αρμόδιες Διοικητικές Αρχές που είχαν επιληφθεί και κυρίως ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο (του άρθρου 143 του Ν. 3463/2006) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην οποία μετείχαν τρεις δικαστές, με την υπ'αριθμ. 6/2008 απόφασή του έκρινε ότι δεν έπρεπε να μου επιβληθεί η ποινή της αργίας όπως είχε ζητήσει ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, διότι αποδείχθηκαν οι ισχυρισμοί μου αληθινοί».

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

«Το 2008, μετά από καταγγελία του μόνιμου πολιτικού μου αντιπάλου (Γ. Παπουτσή) διενεργήθηκε από τον Οικονομικό Επιθεωρητή Κρήτης ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ, οικονομικός έλεγχος ο οποίος υιοθέτησε ανέλεγκτα τις ψευδείς καταγγελίες και μου καταλόγισε ως Δήμαρχο Μεγίστης την οικονομική διαχείριση του Δήμου από το 2000 έως και το 2007 με το ποσό των (451.116) ευρώ και περιέργως έπρεπε να αποδοθεί ευθύνη και σε άλλους εμπλεκόμενους, αν τελικά υπήρχε θέμα καταλογισμού», λέει στην αναφορά του ο δήμαρχος Μεγίστης.

Αθώωση από Ελεγκτικό και Πειθαρχικά

Αφού, λοιπόν, ο δήμαρχος Παύλος Πανηγύρης άσκησε το ένδικο μέσο της έφεσης, «το Ελεγκτικό Συνέδριο στο οποίο κατέφυγα ακύρωσε την με αριθμό 3059/2008 καταλογιστική πράξη του πιο πάνω Επιθεωρητή. Παράλληλα το 2008 το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Νομού Δωδεκανήσου το οποίο συνήλθε αυτεπάγγελτα και αφού μελέτησε τόσο την έκθεση του Επιθεωρητή όσο και τα υπόλοιπα έγγραφα εξέδωσε την υπ'αριθμ. 6/2008 απόφαση με την οποία έκρινε ότι δεν θα έπρεπε να μου επιβληθεί η ποινή της αργίας ενώ με την υπ'αριθμ. 1/2010 απόφαση της Τριμελούς Ελεγκτικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου δεν έγινε καταλογισμός σε βάρος μου».

Η «σφήνα» Καμμένου

Πώς εξηγεί, όμως, αναλυτικότερα την παρέμβαση του σημερινού προέδρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» ο δήμαρχος Μεγίστης; Όπως λέει:

«Στις 25/2/2009 με παρέμβασή του στη δικαιοσύνη, ο τότε υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας (και σήμερα αρχηγός του κόμματος "Ανεξάρτητοι Έλληνες") Παναγιώτης Καμμένος, ενώ γνώριζε ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο απεφάνθη να μην μου επιβληθεί η ποινή της υπέβαλε εναντίον μου μηνυτήρια αναφορά επισυνάπτοντας την έκθεση του Οικονομικού Επιθεωρητή στον τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά για να παρέμβει και να μου αποδοθούν ευθύνες για το πόρισμα του Οικονομικού Επιθεωρητή Εμμ. Χριστοδουλάκη. Με τη σειρά του ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε την από 25/5/2009 αναφορά του Παν. Καμμένου προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου προκειμένου να διακριβωθούν τα καταγγελλόμενα και εν τέλει η τέλεση ή μη αξιόποινων πράξεων εκ μέρους μου.

»Η εναντίον μου αβάσιμη και εκδικητική αυτή αναφορά του κ. Παναγιώτη Καμμένου υποβλήθηκε διότι τόλμησα όπως μου διεμήνυσε να ζητήσω την πληρωμή των απλήρωτων λογαριασμών σε εστιατόρια του Καστελλορίζου, οφειλές του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, που πραγματοποιήθηκαν κατά την επίσκεψη των κκ. Βουλγαράκη και Καμμένου, ως Υπουργών στο Καστελλόριζο».

Κατηγορίες σε βαθμό

κακουργήματος-Κίνδυνος αργίας

«Δυστυχώς λόγω της παρέμβασης Καμμένου στη Δικαιοσύνη, και ενώ από κανένα στοιχείο δεν προέκυπτε σε βάρος μου οτιδήποτε μεμπτό με το υπ' αριθμ. 16/2012 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου παραπέμπομαι κατ' εμέ άδικα για απιστία και υπεξαίρεση στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος κατ' εξακολούθηση με συνέπεια να κινδυνεύω να τεθώ σε αργία και όχι μόνο. Η απρόβλεπτη αυτή και μη σύννομη εξέλιξη, δηλαδή να δικαιώνομαι διοικητικά και κυρίως από το Ελεγκτικό Συνέδριο και να παραπέμπομαι ποινικά για αδικήματα ανύπαρκτα και με απαράδεκτες Υπουργικές Παρεμβάσεις των πολιτικών μου αντιπάλων μου προκάλεσαν σε μένα αισθήματα πικρίας και αδικίας», καταλήγει στην αναφορά του ο δήμαρχος Παύλος Πανηγύρης.

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΗ

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ (1), (2), (3)
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ