2014-12-15 13:08:10
Φωτογραφία για Προς: Ν. Αναστασιάδη εγκαρδίως ευχόμενοι
Πρόταση Λάζαρου Μαύρου: Παραίτηση Αναστασιάδη, εκλογές με Ελένη Θεοχάρους υποψήφια Προέδρου

Ελένη Θεοχάρους. Γιατρός, ευρωβουλευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας: "Εχω πάει στη Γάζα 40 φορές και έχω χειρουργήσει κάπου 3.500 τραυματίες".

Με τον Λάζαρο Μαύρο 

ΔΟ Ξ Α ΤΩ Θεώ, ευοδώθηκαν οι ευχές μας, πέτυχε η εγχείρηση στο νοσοκομείο «Όρος Σινά» στη Νέα Υόρκη. Και, με αποκατασταθείσα τη λειτουργία της καρδίας του, επιστρέφει οσονούπω υγιής ο ΠτΔ κ. Νίκος Αναστασιάδης. Με δεδηλωμένη κιόλας τη βούλησή του ν‘ αλλάξει πολλά… Είναι βέβαιο ότι πλήθη συμπολιτών μας, χαρούμενοι για την επιτυχή δοκιμασία εκ της οποίας εξήλθε γερός και δυνατός ο Πρόεδρος, έχουν χίλιες δυο συγκεκριμένες εισηγήσεις να του προτείνουν. Για τις απόλυτα αναγκαίες και κατεπείγουσες αλλαγές που πρέπει να αποτολμήσει, στον δύσμοιρο αυτό τόπο της απίστευτης παρακμής όπου κατήντησε Μ Ι Α ΡΙΖΙΚΑ διαφορετική εισήγηση θέλει να προτείνει η στήλη, στη συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε, απέναντι στον προελαύνοντα ισλαμικό Νεο-Οθωμανισμό των Τούρκων κατακτητών. Εύχεται κι ελπίζει, με την προσήκουσα προσήνεια και μεγαθυμία, νηφαλιότητα και σωφροσύνη, να τη συλλογιστεί ο πρόεδρος Αναστασιάδης, επανακάμπτοντας στην πατρίδα:


Δ Ι Α Θ Ε Τ Ε Ι την ωριμότητα, την ευψυχία και την ανθρώπινη σοφία, μετά τη δοκιμασία και της υγείας του, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει την καταλληλότερη υπό τις περιστάσεις διαδοχή του. Και τη δύναμη να πείσει, υπό τις περιστάσεις, όχι μόνο το κόμμα του και ίσως την πλειοψηφία της πολιτικής ηγεσίας, μα και την πλειοψηφία του λαού:

Ν Α ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙ την παραίτησή του από το προεδρικό αξίωμα, τη διενέργεια, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Συντάγματος, πρόωρων προεδρικών εκλογών, για το υπόλοιπο της προεδρικής του θητείας και να επιλέξει για να υποστηρίξει ως καταλληλότερο υπό τις περιστάσεις υποψήφιο νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Ευρωβουλευτίνα του κόμματός του, διαθέτουσα απήχηση σε όλο τον λαό, την κ. Ελένη Θεοχάρους. Για μια πραγματικά άλλη, ίσως τη μόνη, υπό τις περιστάσεις, σωτήρια για τον Ελληνισμό πολιτική. Την πολιτικό που έδειξε ότι διαθέτει γερό ελληνικό μέταλλο στην σπονδυλική της στήλη: Ικανή να σταθεί, με όρους, κανόνες και προϋποθέσεις του σύνολου Ελληνισμού, απέναντι στην Αθήνα κι ενάντια στον ισλαμικό νεο-οθωμανισμό της Άγκυρας και των θωπευτών της Τουρκίας στην ΕΕ και διεθνώς Γ Ν Ω Ρ Ι Ζ Ε Ι καλύτερα απ‘ όλους μας ο πρόεδρος Αναστασιάδης, πού οδήγησαν οι λανθασμένες ελπίδες που ο ίδιος εναπέθεσε στον «καλό» Ερντογάν και γνωρίζει ποιοι από τους πέριξ στο κόμμα και στην υπόλοιπη ηγεσία δώδεκα χρόνια καλλιεργούσαν αυτές τις ψευδαισθήσεις. Γνωρίζει, συνάμα, καλύτερα κι από μας, το ποιόν και την εμβέλεια της Ελένης Θεοχάρους. Έχει τον χρόνο να τα σκεφτεί νηφάλια και ν‘ αποφασίσει το καλύτερο. Πρώτα για την πατρίδα κι ύστερα για τον ίδιο, για το υπόλοιπο του βίου του -πολύχρονος να ‘ναι- και για την οικογένειά του. Πάντα με τις ευχές μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θυμάστε ότι σαν σήμερα 15 Δεκεμβρίου 1955, ημέρα Πέμπτη, στην αποτυχημένη ενέδρα στο Μερσινάκι, θυσιάστηκε ο 1ος σε μάχη νεκρός Αντάρτης της Ε.Ο.Κ.Α., ο Χαράλαμπος Μούσκος, εξάδελφος του ηγέτη του αγώνα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και στην αριστερή τσέπη του στήθους του βρέθηκε αιματοβαμμένο το χειρόγραφο με τους στίχους «την Ελλάδα αγαπώ αλλά και σένα» που τραγουδούσε το 1941 η Βέμπο και τους είχε κάνει και δικό του ποίημα, με δικούς του πρόσθετους στίχους ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης, που μας άφησε κορυφαίο τραγούδι ο Μάριος Τόκας;

Λάζ. Α. Μαύρος

 σημερινή
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ