2014-12-15 15:02:12
Φωτογραφία για ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΝΤΝΙΠΡΟ
Δείτε ποια είναι η Ντνίπρο, αντίπαλος του Ολυμπιακού στους «32» του Europa League, αλλά και την παράδοση των ερυθρόλευκων με ομάδες από την Ουκρανία, όπως τα παρουσιάζει σε δημοσίευμά του το "sport-fm.gr".

Η Ντνίπρο θα βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού στους «32» του Europa League. Πρόκειται για τη δευτεραθλήτρια Ουκρανίας της περασμένης σεζόν, που ιδρύθηκε το 1918 και εδρεύει στο Ντνιπροπετρόβσκ. Έχει πάρει το όνομά της από τον περίφημο ποταμό Δνείπερο και χρώματά της είναι το μπλε και το άσπρο. Έδρα της είναι η «Ντνιπροπετρόβσκ Αρένα» (31.000 θεατών), ωστόσο φέτος αγωνίστηκε στο Europa League στο «Ολιμπίσκι του Κιέβου» λόγω της έκρυθμης κατάστασης στην περιοχή.

Μετά την ανεξαρτητοποίηση της Ουκρανίας δεν έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο και μετρά επί εποχής Σοβιετικής Ένωσης δύο πρωταθλήματα (1983, 1988) και ένα Κύπελλο (1989).

Προπονητής της ομάδας είναι ο Ουκρανός Μίρον Μάρκεβιτς (προπονητής της Μέταλιστ που απέκλεισε τον Ολυμπιακό) και μεγάλα όνοματά της είναι ο επιθετικός Γεβγέν Κονοπλιάνκα και αρχηγός της, Ρουσλάν Ρόταν
. Στα play offs του Europa League απέκλεισε τη Χάιντουκ Σπλιτ με 2-1 στην Ουκρανία και 0-0 στην Κροατία. Στη φάση των ομίλων τερμάτισε δεύτερη, πίσω από την Ίντερ, με 7 βαθμούς, με δύο νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες. Έχασε στην έδρα της από Ίντερ και Καραμπάγκ (0-1), αλλά νίκησε τη Σεντ Ετιέν στην τελευταία αγωνιστική εξασφαλίζοντας την πρόκριση (1-0). Εκτός έδρας είχε μία ήττα στην Ιταλία (2-1), μία ισοπαλία στη Γαλλία (0-0) και μια νίκη στο Αζερμπαϊτζάν (1-2).

Στο τρέχον ουκρανικό πρωτάθλημα η Ντνίπρο είναι τρίτη με 28 βαθμούς (36 έχει η Ντιναμό Κιέβου και 31 η Σαχτάρ Ντόνετσκ) με οκτώ νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες.

Πάντως μέχρι να παίξει με τον Ολυμπιακό δεν έχει άλλες υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα, το οποίο έχει διακοπεί μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου λόγω της βαρυχειμωνιάς.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ