2014-12-15 17:09:14
Φωτογραφία για Καραθανάσης και Βλαχάκος, θα «κυριαρχούν» στο Αιγαίο!
ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΕ ΠΥΡΑΥΛΑΚΑΤΟΥΣ 

Γραφει ο Γιάννης Κοκκινίδης

Τα ονόματα των ηρώων που έχασαν τη ζωή τους στην κρίση των Ιμίων θα δοθούν στις πυραυλακάτους του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίες αναμένονται να ενταχθούν στον ελληνικό στόλο το επόμενο διάστημα. Εκτιμάται ότι με την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας θα ξεμπλοκάρει το θέμα των δύο πλοίων αυτών που υπάρχουν στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και σκουριάζουν.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ,όταν υπουργός ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε υποστηριχτεί με έντονο ύφος ότι είχαν εξοφληθεί οι δύο πυραυλάκατοι.

Να θυμίσουμε ότι οι υποπλοίαρχοι Χριστόδουλος Καραθανάσης και ο Παναγιώτης Βλαχάκος μαζί με τον σημαιοφόρο Έκτορα Γιαλοψό αποτελούσαν το πλήρωμα του μοιραίου ελικοπτέρου που τα ξημερώματα της 31 Ιανουαρίου του 1996 είχε απονηωθεί  από τη φρεγάτα «Ναυραρίνο» προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα δυτικά Ίμια είχαν καταληφθεί από τούρκους κομάντος. Δεκαεννέα χρόνια μετά ,από την τραγική εκείνη νύχτα, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σκέφτεται να τιμήσει τους ήρωες του
.  Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, σύμφωνα με πληροφορίες , δεν θεωρεί σωστό τα ονόματά των ανδρών αυτών να  ακούγονται μόνο σε κάθε θλιβερή επέτειο των Ιμίων.

Μάλιστα η σημερινή ηγεσία του ΓΕΝ απορεί πως εδώ και τόσο καιρό δεν έχουν δοθεί τα ονόματα των μελών του πληρώματος του μοιραίου ελικοπτέρου σε προηγούμενα πλοία που εντάχθηκαν στο στόλο του Πολεμικού Ναυτικού. Οι πυραυλάκατοι που θα φέρουν τα ονόματα «Καραθανάσης» και «Βλαχάκος» , αποτελούν υπερσύγχρονες πλωτές μονάδες με μεγάλη ισχύ πυρός καθώς τα πυραυλικά συστήματα που φέρουν εξασφαλίζουν τον πλήρη έλεγχο μίας σημαντικής σε έκταση περιοχή . 

Επίσης έχουν το πλεονέκτημα οι πυραυλάκατοι να κινούνται πολύ γρήγορα και να αναλαμβάνουν αποστολές σε κάθε τομέα του Αιγαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, πρόθεση του ΓΕΝ είναι και το όνομα του σημαιοφόρου Έκτορα Γιαλοψού να δοθεί στο επόμενο απόκτημα του Πολεμικού Ναυτικού. Το ΓΕΝ , πιστεύει, πως αυτά που πράττει είναι το ελάχιστο ευχαριστώ που εκφράζει η πατρίδα στους αξιωματικούς αυτούς. Παράλληλα αποδεικνύει έμπρακτα , στα νεώτερα στελέχη του, ότι ξέρει να τιμά τα παλικάρια που έπεσαν ενώ υπερασπίζονταν τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

ΠΗΓΗ: http://newpost.gr/post/406905/karathanashs-kai-blaxakos-tha-kyriarxoyn-sto-aigaio
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ