2014-12-16 00:21:48
Φωτογραφία για Μεγάλες στιγμές στο Χαλέπι για το συριακό στρατό
Στρατής Μαζίδης

Σελίδες λαμπρής ιστορίας γράφει ο Αραβικός Συριακός Στρατός στο Χαλέπι και την ευρύτερη επαρχία.

Ο Στρατός σε συνεργασία με την πολιτοφυλακή πέτυχε να σφίξει τον κλοιό απέναντι στους τζιχαντιστές της al Nusra οι οποίοι έχουν καταφύγει στην Al-Oweeja και την επαρχία της Hanano στα νοτιοανατολικά.

Το σφίξιμο του κλοιού στη στρατηγική περιφέρεια Hanano θα οδηγήσει στην οριστική περικύκλωση και κατά συνέπεια κατάληψη της περιφέρειας η οποία θα ανοίξει πλέον το δρόμο για το Handarat και την περιφέρεια του Anadan.

Επίσης ο Στρατός κατέβαλε τον έλεγχο σε διάφορες θέσεις το Al-Manasheer, τα λατομεία Αλ-Bureijj και το Εργοστάσιο Ξυλείας στη βιομηχανική περιοχή κοντά στο Al-Jandoul Roundabout όλα έλαβε χώρα αυτή την εβδομάδα στο βορειοανατολικό Χαλέπι.

Την Παρασκευή το βράδυ, η Al-Nusra Front (Jabhat Al-Nusra) ξεκίνησε ένα κύμα επιθέσεων κατά των σιίτικων κυρίως κατοικημένων χωριών της Al-Zahra και Nubl προσπαθώντας να σπάσουν τις γραμμές των πολιτοφυλακών και της Χεζμπολάχ. Ωστόσο, λίγα λεπτά μετά την επίθεση τους, απωθήθηκαν με σημαντικές απώλειες.


Η θέση των δύο αυτών χωριών θεωρείται στρατηγικής σημασίας για τους τζιχαντιστές της al Nusra που συνεργάζονται με την ISIL όσον αφορά τη διατήρηση του ελέγχου της Anadan καθώς αυτό σημαίνει πως η περιφέρεια αυτή θα περικυκλωθεί από ανατολή και δύση από το συριακό στρατό ενώ παράλληλα θα αποκοπούν οι γραμμές τροφοδοσίας των τζιχαντιστών.
FREEPEN
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ