2014-12-16 05:24:06
Φωτογραφία για Άμποτ: Η επίθεση στο Σίδνεϋ ήταν πολιτικά υποκινούμενη
Ο δράστης είχε ιστορικό πνευματικής ανισορροπίας και προσπάθησε να «ντύσει» τις πράξεις του με το «μανδύα» του Ισλαμικού Κράτους Ως μια πολιτικά υποκινούμενη πράξη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ την ομηρία του 50χρονου Ιρανού Μαν Μαρόν Μονίς που κατέληξε με τον ίδιο και δύο εκ των ομήρων του νεκρούς σε καφετέρια στο Σίδνεϋ.

Ο κ. Άμποτ μίλησε για ένα πρόσωπο με ιστορικό πνευματικής αστάθειας και γνωστές στις αρχές εξτρεμιστικές απόψεις που προσπάθησε να «ντύσει» τις πράξεις του με τον «μανδύα» του Ισλαμικού Κράτους.

«Δυστυχώς υπάρχουν μέλη της κοινότητάς μας που είναι έτοιμα να εμπλακούν σε πολιτικά υποκινούμενη βια. Τα γεγονότα δείχνουν επίσης ότι είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε επαγγελματικά και με την πλήρη ισχύ του νόμου» συμπλήρωσε ο Άμποτ εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στην τοπική αστυνομία.

Ο Άμποτ τις επόμενες ώρες θα βρεθεί στο Σίδνεϋ προκειμένου να ενημερωθεί από τους επικεφαλείς της τοπικής αστυνομίας αλλά και να παραθέσει άλλη μια συνέντευξη τύπου όταν θα έχει περισσότερες πληροφορίες για το τι συμβαίνει.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ