2014-12-16 14:38:36
Φωτογραφία για ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΙΠΑΑ-ΠΕΔΥ
Αθήνα 15/12/2014

Α Αρ.Πρωτ 5/2014 

 Το Σάββατο 13/12/14 πραγματοποιήθηκε η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του συλλόγου μας με σημαντική συμμετοχή. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους που μας τίμησαν με την παρουσία τους και την συμμετοχή τους . 

Εκπρόσωπος του Υπουργείου, ο Κος Πεντέας τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία του και για την έγκυρη και αναλυτική ενημέρωση, που μας έκανε σε ότι αφορά την διαδικασία των διαπιστωτικών πράξεων και την λειτουργία των μονάδων ΠΕΔΥ . Από την ενημέρωση που είχαμε στη γενική συνέλευση και στο υπουργείο όσον αφορά την διαδικασία ένταξής μας σε βαθμό και κλάδο ΕΣΥ προκύπτουν τα ακόλουθα:


· Οι διαπιστωτικές βρίσκονται στην ΥΔΕ όπου άμεσα θα προβούν στην εγγραφή μας στα μητρώα ιατρών ΕΣΥ.

· Δεν ισχύει ότι χρειαζόμαστε πίστωση από το Γενικό λογιστήριο καθότι αυτή έχει ήδη δοθεί .

· Η διαδικασία ολοκλήρωσης που πρέπει να ακολουθηθεί δεν επηρεάζεται από την εξαγγελία εκλογής Προέδρου. Είναι τυπική , δεν απαιτεί νομοθετικές ρυθμίσεις, καθότι η 20/ετία δεν εγκρίθηκε από το Γ. Λ. πριν την ολοκλήρωση των κρίσεων και την δημοσίευσή τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι παραιτούμαστε από τη διεκδίκηση του συγκεκριμένου αιτήματος, καθότι αποτελεί δικαίωμα όλων μας, να εφαρμοστεί ισότιμη εξίσωσή μας με τους συναδέλφους μας στο ΕΣΥ και αποτελεί δέσμευση του Υπουργείου να υλοποιηθεί . 

Συνάδελφοι εξ’ όσων αναφέραμε η διαδικασία που απομένει ολοκληρώνεται εντός των επόμενων ημερών. Στην συνέχεια αποφασίστηκαν ομόφωνα τα ακόλουθα:

1. να περιμένουμε το ΦΕΚ έως 24/12/14 το αργότερο, πριν προβούμε σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.

2. Να μην εγείρουμε στην παρούσα φάση εκ νέου, ζήτημα για την 20/ετία καθότι αυτό θα απαιτούσε έγκριση από το γενικό λογιστήριο (ο προϋπολογισμός του 2014 έχει ήδη κλείσει) και νομοθετική ρύθμιση από μία Βουλή που κλείνει ,άγνωστο μέχρι πότε , για την εκλογή προέδρου . Όλα αυτά θα μας γυρνούσαν στην διαδικασία και θα την ανέστειλαν .

Στην συνέχεια ακολούθησαν τοποθετήσεις μελών και υποψηφίων, κατατέθηκαν υποψηφιότητες, εγκρίθηκε ομόφωνα το ενιαίο ψηφοδέλτιο και ορίστηκε ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών η 17η Ιανουαρίου. 

Δεσμευόμαστε ότι μέχρι τις εκλογές μας , θα πιέσουμε για την άμεση ένταξή μας και δεν θα επιτρέψουμε σκόπιμες καθυστερήσεις με όχημα διάφορα προσχήματα από καμία πλευρά καθώς και τις όποιες ενέργειες που παρεμποδίζουν την διαδικασία που ορίζει ο νόμος και λαμβάνουν χώρα καθημερινά χωρίς να σας ανακοινώνονται από αυτούς που τις διενεργούν. Ξεκαθαρίζουμε δε, για μια ακόμη φορά ότι δεν έχουμε τίποτα προσωπικό με τους συναδέλφους που επέλεξαν την διατήρηση των ιατρείων τους και τα ασφαλιστικά, αρκεί οι τρόποι διεκδίκησης να μην θίγουν ή παρεμποδίζουν το δικό μας συμφέρον. 

Η Διοικούσα Επιτροπή.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ