2014-12-16 20:51:27
Φωτογραφία για Ανησυχία στον Έβρο για το νέο κύμα κακοκαιρίας σε επιφυλακή ο Στρατός (φωτό)
Μάχη με τα στοιχεία της φύσης δίνει το ΓΕΣ μετά από εντολή  που πήρε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια να συνδράμει με ότι δυνάμεις απαιτηθούν στην αντιμετώπιση  των καταστροφών που προκαλούνται από τον ποταμό Έβρο, που κατεβαίνει «φουσκωμένος» και πλημμυρίζει καλλιεργήσιμες εκτάσεις αλλά και σπίτια. Η είδηση ότι έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με έντονες βροχοπτώσεις έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής ενώ το Γενικό Επιτελείο Στρατού είναι σε πλήρη ετοιμότητα να διαθέσει επιπλέον μέσα αν κριθεί αυτό αναγκαίο. 

Πριν από δύο μέρες ο αρχηγός  ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς βρέθηκε , στις περιοχές που έχουν πληγεί προκειμένου να έχει προσωπική εικόνα και να  δώσει κατευθύνσεις στους εκεί επιτελείς του Στρατού.

Τον συντονισμό και την εποπτεία των επιχειρήσεων έχουν ο διοικητής της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Χρίστος Τελλίδης και ο διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Χρήστος Χαλκίδης. Οι δύο αυτοί διοικητές συμμετέχουν σε όλες τις συσκέψεις με τους τοπικούς φορείς για την αντιμετώπιση των καταστροφών. Κυρίαρχη είναι η ανησυχία μην  ξαναρχίσουν οι βροχές πριν κατέβει η στάθμη του Έβρου και υποχωρήσουν τα νερά  από την περιοχή που έχει βουλιάξει και θυμίζει Βενετία.  


Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας  όσο και από το ΓΕΣ  θα ενισχύσει την  παροχή βοήθειας με  πρόσθετο ανθρώπινο δυναμικό  και μέσα  αν αυτό  απαιτηθεί.  Συνεχώς σκαπτικά μηχανήματα αλλά και  φορτηγά δημιουργούν αναχώματα  για να σωθούν όσα περισσότερα σπίτια γίνονται. Η απόγνωση των κατοίκων είναι μεγάλη.

Ο αγώνας με τα στοιχεία της φύσης αλλά και με το χρόνο είναι δύσκολος . Η ανησυχία μήπως με το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας ,επαναληφθούν έντονες βροχοπτώσεις, είναι μεγάλη και πολλοί ηλικιωμένοι κάτοικοι που μένουν κοντά στον ποταμό Έβρο σκέφτονται ακόμα και να φύγουν ,για λίγες μέρες, από εκεί. 

Γ. Κοκ.

ΠΗΓΗ: http://newpost.gr/post/407207/ypoyrgeio-amynas-kai-ges-dinoyn-maxh-ston-plhmmyrismeno-ebro-fwto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ