2014-12-17 06:36:07
Φωτογραφία για Εκδήλωση - αφιέρωμα Στέφανου Βασιλειάδη
Με αφορμή τα 10 χρόνια  από το θάνατο του εμπνευσμένου  μουσικού δημιουργού, δασκάλου και οραματιστή Στέφανου Βασιλειάδη, η οικογένειά του, η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών, της οποίας υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος του Δ.Σ., και το Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας διοργανώνουν εκδήλωση-αφιέρωμα στη μνήμη του, το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 7:00μ.μ. στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών- Ψυχικού (Στεφάνου Δέλτα 15, 15452 Ψυχικό) υπό την Αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.

Ένα αφιέρωμα μνήμης και μια ευκαιρία προσέγγισης στο δημιουργικό έργο και στην προσωπικότητα ενός χαρισματικού μουσικού, ανθρώπου και δασκάλου, που συνδύασε τις μουσικές καταβολές του στην Ανατολή και τη Δύση με την πρωτοποριακή έρευνα στη μουσική δημιουργία και διαπαιδαγώγησε με τον τρόπο, το ήθος και τις γνώσεις του μια ολόκληρη γενιά καλλιτεχνών.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, την οποία επιμελείται σκηνοθετικά ο Κοραής Δαμάτης, θα περιλαμβάνει θεατρική και ηλεκτροακουστική μουσική του, παιδικά τραγούδια του, μαρτυρίες, ήχους και εικόνες από τη ζωή και το έργο του.


Συμμετέχουν εθελοντικά οι μουσικοί Βασίλης Παπαβασιλείου (κοντρα- μπάσο) και Μαργαρίτα Συγγενιώτου (μεσόφωνος), οι μαθητές της Σχολής Χορού Artistico σε χορογραφία Δήμητρας Σβήγκου και Ράνιας Παπαϊωάννου, η Παιδική Χορωδία του Ωδείου Kodaly, το Αθηναϊκό Χορωδιακό Σύνολο, η Παιδική Χορωδία του ΚΕ.ΠΑ.Π. Δήμου Κορινθίων και η Παιδική Χορωδία του Κολλεγίου Αθηνών. Επίσης θα προβληθεί απόσπασμα της ταινίας Corpus του Θαν. Ρεντζή και θα μιλήσουν ο πρόεδρος της  Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και ακαδημαϊκός  Θόδωρος Αντωνίου, ο στενός συνεργάτης του Στέφανου Βασιλειάδη, Χαράλαμπος Δαραδήμος, εικαστικός, και  ο μουσικολόγος Λάμπρος Λιάβας.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ