2014-12-17 08:24:53
Φωτογραφία για Στο τραπέζι οι φθινοπωρινές κάλπες...
Στο τραπέζι έχει πέσει το plan B της κυβέρνησης για να εξασφαλίσει την πολυπόθητη προεδρική εκλογή έστω και αν αυτό σημαίνει πως η χώρα θα οδηγηθεί στις κάλπες νωρίτερα από το προκαθορισμένο.

Ο σχεδιασμός θέλει να κατατίθεται πρόταση για εθνικές εκλογές το φθινόπωρο με αντάλλαγμα την εκλογή του κυβερνητικού εκλεκτού στην τρίτη ψηφοφορία.

Μόνο που δεν έχει αποσαφηνιστεί μέχρι ώρα η διάθεση των δανειστών απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο.

Μια τέτοια παράταση θα σήμαινε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο η οποία εκτιμάται πως θα δημιουργούσε προβλήματα στην λειτουργία του κρατικού μηχανισμού.

Σε κάθε όμως περίπτωση και με αφορμή την εκλογική περιπέτεια που ξεκινά αύριο στη Βουλή, τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Αντώνης Σαμαράς επιλέγουν να κατεβάσουν τους τόνους.

«Δεν θα αφήσουμε και δεν θα αφήσω -μιλώ προσωπικά, ειδικότερα εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ αλλά και ως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης- να χαθούν τα επιτεύγματα της χώρας και οι θυσίες του ελληνικού λαού.


Και κυρίως δεν θα αφήσω αυτό να γίνει προεκλογικά, καθ΄ οδόν προς τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ή, αν αποτύχουμε, καθ΄ οδόν προς τις (σ.σ. άμεσες) εκλογές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενώ λίγο αργότερα από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού εξεδόθη η ανακοίνωση για το «χαμήλωμα των τόνων» προκειμένου, όπως αναφέρει, να μην κυριαρχήσουν η «διχόνοια η λάσπη και οι ύβρεις» – αφού επιρρίπτει την ευθύνη στο «απίστευτο υβρεολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ κατά του πρωθυπουργού της χώρας».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ