2014-12-17 18:55:10
Φωτογραφία για ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ - LIVE ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
Στ. Δήμας: Οι βουλευτές θα σταθούν στο ύψος της περιστάσεως

Ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε λίγη ώρα, (στις 19:00), χωρίς να προηγηθεί συζήτηση στη Βουλή. Την πεποίθηση ότι οι βουλευτές θα σταθούν στο ύψος της περιστάσεως εξέφρασε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Δήμας τονίζοντας ότι «Στόχος μου είναι να συμβάλω στην ενότητα του ελληνικού λαού, που απαιτείται αυτήν τη στιγμή από όλους, προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση».

Σε δηλώσεις του στο περιοδικό CRASH ο κ. Δήμας εκτίμησε ότι «οι βουλευτές θα σκεφτούν και θα ζυγίσουν το εθνικό συμφέρον, πέρα από τις κομματικές περιχαρακώσεις». Πρόσθεσε δε: «Είμαι συγκινημένος και με τιμά η αγάπη του κόσμου, αλλά και ότι ασχέτως εκλογής, στελέχη από όλα τα κόμματα αναφέρθηκαν θετικά στο όνομα και τη διαδρομή μου».

Στην προεδρική εκλογή θα λάβουν μέρος και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ύστερα από την άδεια που έδωσε ο εισαγγελέας των φυλακών. Παρών θα είναι και ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θέτει τον πήχυ για την πρώτη ψηφοφορία από 162 έως 166 θετικές για τον Σταύρο Δήμα ψήφους, που σημαίνει ότι εκτός των 155 της κυβερνητικής πλειοψηφίας προσδοκά άλλες 7 έως 11 ψήφους. Πιθανές δεξαμενές είναι οι ανεξάρτητοι βουλευτές, αλλά και οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ, αν και εκτιμάται ότι κάποιοι βουλευτές δεν θα ανοίξουν τα χαρτιά τους από σήμερα, αλλά θα περιμένουν την τρίτη ψηφοφορία.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ