2014-12-18 11:00:14
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Η SONY ακυρώνει τη Χριστουγεννιάτικη προβολή της ταινίας «The Interview»
Την ακύρωση της προγραμματισμένης για τις 25 Δεκεμβρίου προβολή της ταινίας «The Interview» ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης η... αμερικανική εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών Sony Pictures έπειτα από τις απειλές χάκερ, αλλά και την απόφαση πολλών κινηματογραφικών αιθουσών να μην προχωρήσουν στην προβολή της ταινίας.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα η SONY έχει δεχθεί σειρά επιθέσεων από χάκερς τόσο εναντίον του Playstation Store της Sony, αλλά και εναντίον της Sony Pictures, με αποτέλεσμα τη διαρροή ταινιών αλλά και εμπιστευτικών/ προσωπικών δεδομένων σχετικά με εσωτερικές επικοινωνίες, αλλά και εργαζομένους της.

Την ευθύνη ανέλαβαν οι Guardians of Peace (Φύλακες της Ειρήνης) οι οποίοι έχουν απαιτήσει τη ματαίωση της κυκλοφορίας της ταινίας με ανάρτησή τους σε σελίδα διαμοιρασμού αρχείων, κάνοντας λόγο για μια «ταινία τρομοκρατίας», που θα μπορούσε να «προκαλέσει πόλεμο».


Η ταινία είναι μια παρωδία φανταστικού σεναρίου όπου η αμερικανική CIA προσλαμβάνει δυο δημοσιογράφους οι οποίοι με το πρόσχημα της συνέντευξης μεταβαίνουν στη Βόρεια Κορέα για να δολοφονήσουν τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Οι Φύλακες της Ειρήνης με μήνυμά τους την Τρίτη στο διαδίκτυο έκαναν αναφορά στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ και προειδοποίησαν όσους μένουν κοντά σε κινηματογραφικές αίθουσες, που θα προχωρούσαν με την προβολή της ταινίας, να απομακρυνθούν.

«Ότι θα συμβεί τις προσεχείς ημέρες θα οφείλεται στην απληστία της SONY» ανέφεραν στο μήνυμά τους.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ