2014-12-18 13:38:21
Φωτογραφία για OI TOΥΡΚΟΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ
Απάντηση από την ΑΒTTF στις εκφράσεις του βουλευτή ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη 

Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και επικεφαλής της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ, Ευριπίδης Στυλιανίδης, μετέχοντας σε συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι η πολιτική που εφαρμόζει η Ελλάδα στη Δ. Θράκη είναι άκρως δημοκρατική.

Ο Στυλιανίδης τόνισε ότι η πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα έναντι της μουσουλμανικής μειονότητας έχει δικαιωθεί από τις αναφορές που δημοσιεύονται είτε από Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είτε από τα Ηνωμένα Έθνη κι ότι αυτές οι σωστές πολιτικές είναι που έχουν πετύχει, έτσι ώστε τα προβλήματα φονταμενταλισμού και τζιχαντισμού που υπάρχουν αλλού να μην υπάρχουν στην μουσουλμανική μειονότητα της δυτικής Θράκης.

Το ότι ο Στυλιανίδης σε δηλώσεις του ανέφερε μαζί τους Έλληνες πολίτες της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης τον φονταμενταλισμό και τον τζιχαντισμό, λες και θα μπορούσε να υπάρχει μια τέτοια τάση στην μειονότητα, είναι κάτι το απαράδεκτο
. Η τουρκική μειονότητα σε αντίθεση με αυτές τις δηλώσεις, βλέπει πάντα την Ελλάδα σαν πατρίδα της και παραμένει δεσμευμένη στην δημοκρατία και στην κουλτούρα της ανεκτικότητας και συμβίωσης. Αλλά δυστυχώς αυτή η προσέγγιση ισοτιμίας και ανεκτικότητας δεν επιδεικνύεται από το ελληνικό κράτος που δεν επιτρέπει σε ένα εκατομμύριο ανθρώπων στην Αθήνα να κατασκευάσουν ένα τζαμί.

Ως ΕΟΤΔΘ αντιμετωπίζουμε με θλίψη και έκπληξη τις δηλώσεις του Στυλιανίδη και επιθυμούμε να υπενθυμίσουμε πως στα επί χρόνια άλυτα προβλήματα της τουρκικής μειονότητας που ζει στην δυτική Θράκη, τον τελευταίο καιρό προστέθηκαν κι άλλα. Μετά από την αφαίρεση στην δεκαετία του 90 της εκπαιδευτικής αυτονομίας της μειονότητας, με απόφαση της ελληνικής βουλής που λήφθηκε τον περασμένο μήνα, επήλθε ένα μεγάλο χτύπημα στην εκπαιδευτική αυτονομία. Παράλληλα η Ελλάδα δεν εφαρμόζει τις υπέρ της τουρκικής μειονότητας αποφάσεις του ΕΔΑΔ. Επίσης το ελληνικό κράτος συνεχίζει να αρνείται την ύπαρξη εθνικών μειονοτήτων στην Ελλάδα, απορρίπτει την ταυτότητα της τουρκικής μειονότητας και υποστηρίζει πως στην χώρα υπάρχει μόνο μουσουλμανική μειονότητα.

Αυτό και παρόμοια άλλα μέτρα δείχνουν πως η πολιτική που εφαρμόζεται έναντι της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης από την Ελλάδα, είναι πολύ μακριά από τα δυτικά κριτήρια δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στο σημείο αυτό οι δηλώσεις του κυρίου Στυλιανίδη δεν αντανακλούν την πραγματικότητα και απλά είναι αυτά που ήθελε να ακούσουν οι ομόλογοι του. Προσδοκία μας από την χώρα μας την Ελλάδα είναι καταρχήν η αποδοχή των χρόνια υπαρχόντων προβλημάτων μας και μετά η έναρξη απτών βημάτων για την καλόβουλη λύση τους.

tourkika nea   Ιστοσελίδα της ABTTF (ΕΟΤΔΘ) 16/12/2014
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ