2014-12-18 22:12:35
Φωτογραφία για ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ (ΜΟΝΟ) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΤΟ ΠΑΛΕΨΕ... ΓΑΛΑΤΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 79-74
Η Γαλατασαράι ήταν αυτή που είχε άμεσο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό και κατάφερε να πάρει δύσκολα τη νίκη με 79-74, παίρνοντας και την πρόκριση στο Top 16 ως τέταρτη στον όμιλο. Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα για τους ερυθρόλευκους στην regular season της Ευρωλίγκας, μια ήττα η οποία ήρθε δίχως τον Μπράιαντ Ντάνστον, ο οποίος υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα στην προθέρμανση, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει.

Έχοντας εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου, ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στην Τουρκία για να αντιμετωπίσει την Γαλατασαράι, αδιάφορος μόνο βαθμολογικά, καθώς πάλεψε το παιχνίδι παρά τις απουσίες του (ακόμα και της τελευταίας στιγμής) μέχρι τέλους. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν "καιγόταν" για το παιχνίδι και κατάφερε να πάρει τη νίκη, έχοντας και αυτή τις ελλείψεις της με την απουσία του Ζόραν Έρτσεγκ. Έτσι, οι Τούρκοι εξασφάλισαν την πρόκριση στο Top 16, όπου θα βρεθούν στον όμιλο του Παναθηναϊκού.


Το δίδυμο Κάρλος Αρόγιο και Πάτρικ Γιανγκ ήταν αυτό που οδήγησε την τουρκική ομάδα στη νίκη. Ο πρώτος πέτυχε 24 πόντους, ενώ ο δεύτερος κατέγραψε νταμπλ νταμπλ με 13 πόντους και 13 ριμπάουντ. Καθοριστικός ήταν και ο Βλάντιμιρ Μίτσοβ που πέτυχε 13 πόντους.

Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισε ο Ματ Λοτζέσκι, που πέτυχε 22 πόντους και το καλό είναι ότι φαίνεται να βρίσκει τα… πατήματά του ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Στους 11 πόντους σταμάτησε ο Βασίλης Σπανούλης και στους 10 ο Οθέλο Χάντερ.

Στα καθαρά αγωνιστικά Πολύ άσχημο ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση. Οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να… εκδηλώσουν επίθεση, σε αντίθεση με τον «καυτό» Αρόγιο, ο οποίος έκανε γρήγορα το 11-0. Μετά πό περίπου τρία λεπτά, οι ερυθρόλευκοι βρήκαν το δρόμο προς το καλάθι με τον Βασίλη Σπανούλη, με αποτέλεσμα να... μαζέψουν τη διαφορά (11-7), με ισάριθμους πόντους του αρχηγού. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου άρχισαν να παίζουν και άμυνα και με τον Λοτζέσκι να έρχεται με όρεξη από τον πάγκο το ματς ήρθε στο καλάθι (18-16), με το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει στο 20-18.

Η Γαλατά εξακολουθούσε να έχει το προβάδισμα μέχρι τα πρώτα 2:30’’ της δεύτερης περιόδου, καθώς ο Ολυμπιακός στη συνέχεια με «όπλο» την άμυνά του «έτρεξε» ένα σερί 9-0, παίρνοντας για πρώτη φορά το προβάδισμα (27-31). Οι παίκτες του Θρύλου ήταν μπροστά μέχρι να ξεκινήσει τους… βομβαρδισμούς –έξω από τα 6,75μ.- ο Αρόγιο, με την τουρκική ομάδα να φτάνει στο 35-33. Όμως, μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, οι ερυθρόλευκοι επικεντρώθηκαν στην άμυνα και έτσι πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 38-36.

Όπως και στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, έτσι και στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός μπήκε νωθρά, με τη Γαλατά να κάνει ένα επιμέρους σκορ 12-4, σε τέσσερα λεπτά και να φτάνει στο +6 (48-42). Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δοκίμαζε σχήματα και πρόσωπα, με το σκορ στο τέλος της περιόδου να διαμορφώνεται στο 57-50.

Με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου, η Γαλατά έστειλε την υπέρ της διαφορά σε διψήφιο αριθμό (60-50), φτάνοντας ξανά στο +11 (63-52). Στο επόμενο δίλεπτο, ο Ολυμπιακός πάτησε για λίγο το… γκάζι και παίρνοντας ενέργεια από την καλή του άμυνα, έφτασε το ματς στον πόντο (65-64). Στη συνέχεια όμως ο ρυθμός των ερυθρόλευκων ελαττώθηκε και με την τουρκική ομάδα να «καίγεται» για τη νίκη, η λήξη της αναμέτρησης στο άδειο «Αμπντί Ιπεκτσί» βρήκε τις δυο ομάδες να τελειώνουν το ματς με 79-74 υπέρ των παικτών του Εργκίν Αταμάν.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 36-38, 57-50, 79-74.

Γαλατασαράι (Αταμάν): Γιανγκ 13 (13 ριμπάουντ), Μίτσοφ 13 (1), Γκονλούμ 4, Πότσιους 11(2), Αρόγιο 24 (3), Γκιουλέρ 10, Αρσλάν 4.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 7 (1/4 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Χάντερ 10, Σπανούλης 11 (1), Σλούκας 8, Αγραβάνης 4, Καββαδάς 2, Κατσίβελης, Λαφαγέτ 4, Ντάρντεν 6 (1), Λοτζέσκι 22 (4).
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ