2014-12-18 23:07:06
Φωτογραφία για Η πιο πρωτότυπη ΔΩΡΕΑ στον κόσμο, είναι αυτή “Ο ΔΩΡΗΤΗΣ Της ΠΛΑΚΑΣ” στον Δήμο Μακρακώμης!
Πρόκειται για μια τραγελαφική περίπτωση στα όρια της φαρσοκωμωδίας με πρωταγωνιστή την Δημοτική αρχή του Δήμου Μακρακώμης Με τοποθέτηση του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Νίκος Τζιβελέκας στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 15/12/2014, αναφέρθηκε στην μαρμάρινη πλάκα που έχει τοποθετηθεί στον Παλιό ερειπωμένο Άγιο Νικόλαο Σπερχειάδας.

Δείτε το Βίντεο.

Στην μαρμάρινη πλάκα αναγράφεται Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΕΡΓΕΘΗΚΕ ΤΟ 1908 ΚΑΙ ΑΝΑΤΙΝΑΧΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 1944 ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ – ΔΩΡΕΑ – “του Δωρητή της πλάκας …”.

Ο κ. Τζιβελέκας επισήμανε την ντροπή και ζήτησε να διορθωθεί άμεσα για ευνόητους λόγους. Ανέλυσε πως η Δημοτική αρχή του Δήμου Μακρακώμης θέλησε να τοποθετήσει μια μαρμάρινη πλάκα στο παλιό ερειπωμένο Άγιο Νικόλαο στην Σπερχειάδα ως είθισται σε ιστορικές τοποθεσίες για πολιτιστικούς – τουριστικούς λόγους. Έλα όμως που στον τεχνίτη που απευθύνθηκε να κατασκευάσει την μαρμάρινη πλάκα επειδή δεν θα τον πλήρωνε, τον ανάγκασε, με τα λεγόμενα του κ. Τζιβελέκα, να γράψει και το όνομα του στην πλάκα, ως Δωριτή της πλάκας!!!


Η μαρμάρινη πλάκα αναγράφει δηλαδή ότι εδώ βρίσκεται ο παλιός Άγιος Νικόλαος και είναι δωρεά του … τεχνίτη.

Εννοείται & συνηθίζεται ότι η μαρμάρινη πλάκα τοποθετείται για να αναφέρει και να αναδεικνύει τον Δωρητή του όποιου κτίσματος “Μνημείου” και όχι τον Δωρητή της Πλάκας.

Ακόμη και από χρυσό να ήταν η πλάκα, ο Δωρητής της πλάκας δεν θα αναγραφόταν σε καμιά περίπτωση.

Φανταστείτε αν η πλάκα αυτή παραμείνει. Όποιος σε λίγα χρόνια θα την βλέπει, θα αντιλαμβάνεται το εύλογο. Ο αναγραφόμενος δηλαδή δωρητής της πλάκας έχτισε με δωρεά του τον Ναό και όταν καταστράφηκε από τους Γερμανούς, έγινε μνημείο και κάποια στιγμή μετά, πήγε και τοποθέτησε η Δημοτική αρχή την μαρμάρινη συγκεκριμένη πλάκα!

Βλέποντας κάποιος σώφρων αυτή την μαρμάρινη πλάκα, αυτό θα καταλάβει. Ότι τον Παλιό ερειπωμένο Άγιο Νικόλαο τον κατασκεύασε με δικά του χρήματα ο κ. Ταδε, που είναι στην πραγματικότητα και αφορά τον άνθρωπο που είναι ο δωρητής της πλάκας!!!

Η ασυνειδησία επομένως των εμπλεκομένων της Δημοτικής αρχής εκθέτει πρώτον τον Δωρητή της πλάκας αφού τον ανάγκασε να αναγράψει το όνομα του, αλλά πρωτίστως βεβηλώνει ένα Ιστορικό μνημείο. Η πράξη τους φτάνει μέχρι και να αλλάξουν την ιστορία του τόπου!

Και αυτό προφανώς λόγω ανοησίας, άγνοιας, δόλου και πάει λέγοντας.

Η αδιαφορία και η άγνοια των αρμοδίων φτάνει σε επίπεδα ανύπαρκτης οξυδέρκειας. Πρόκειται για γκάφα επικών διαστάσεων για βραβείο Γκίνες που προκαλεί μόνο κλάματα και απογοήτευση για το επίπεδο τους!

(Να διευκρινίσουμε ότι ο τεχνίτης έκανε την δουλειά και σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Τζιβελέκα στο δημοτικό συμβούλιο, τον ανάγκασαν να βάλει το όνομά του . Για αυτό και δεν αναφέρεται στο άρθρο μας.)

Στην συνεδρίαση του Δ. Σ. ήταν πολύ σωστή και έγκριτη η παρέμβαση του Αντιδημάρχου κ. Αθανασίου Μαγουλά. Διευκρίνισε ποια είναι η διαδικασία για να τοποθετηθεί μια μαρμάρινη πλάκα σε ένα τέτοιο χώρο. Τόνισε ότι ο παλαιός Άγιος Νικόλαος πρόκειται για διατηρητέο μνημείο και για να γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση στο χώρο απαιτείται άδεια από την αρχαιολογική εφορία Φθιώτιδας-Ευρυτανίας και απαραίτητα να υπάρχει πρωτίστως αντίστοιχη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Και υπογράμμισε να κατονομαστεί ο /οι υπαίτιοι για να μην αμαυρώνεται μια Δημοτική παράταξη.

Ρωτάμε λοιπόν. Ποιος θα μπορούσε άραγε να προβεί σε μια τέτοια εντολή; Ποιος ή ποιοι είναι αυτοί που θα μπορούσαν να παρακάμψουν τις διαδικασίες και να τοποθετήσουν αυθαίρετα με αυτόν τον τρόπο την μαρμάρινη πλάκα;;;

Αυτοί που θα μπορούσαν να δώσουν τέτοια εντολή και να το επιμεληθούν, είτε μεμονωμένα είτε κατόπιν συνεννόησης μεταξύ τους είναι ο Δήμαρχος κ. Παπαευθυμίου, ο Αντιδήμαρχος σε θέματα Πολιτισμού κ. Μέρρας, ο εντεταλμένος σύμβουλος στα Πολιτιστικά κ. Κανέλλος και ο Αντιδήμαρχος και πρόεδρος Τουριστικής επιτροπής κ. Καραγκούνης.

Ποιος ή ποιοι λοιπόν το έκαναν;

Επιπρόσθετα, ο κ. Ν.Τζιβελέκας υπέδειξε, τι κάνει νιάου – νιάου στα κεραμίδια, αλλά κακώς δεν τους ονόμασε, αν και ξέρει ποιός ή ποιοι ευθύνονται. Αρκέστηκε μόνο στο να ζητήσει επανειλημμένως να διορθωθεί η κατάσταση και την παρουσιάσε …!

Εδώ πρόκειται για βεβήλωση, για παραπλάνηση, για ύποπτη διοικητική πράξη.

Προκαλεί ερωτηματικά ποια θα ήταν η στάση του κ. Τζιβελέκα χωρίς την εύστοχη παρέμβαση του κ. Μαγουλά.

Στις φωτογραφίες που βλέπετε, το Μνημείο παρουσιάζει κάποιες σημαντικές φθορές που θα πρέπει να αποκατασταθούν για να διατηρηθεί αλλά αυτό δεν φαίνεται να ενδιαφέρει τους αρμόδιους… Κοιτάνε μόνο το φαίνεσθε αλλά και εκεί τα κάνουν μαντάρα!

Αν το σκεφτεί κάποιος ψυχρά και αντικειμενικά, πρόκειται για γελοιότητα!

Το δείχνουν εξάλλου οι αποφάσεις τους, όπως αυτή στην ίδια συνεδρίαση με θέμα την Κατάργηση Νομικού Προσώπου με την επωνυμία Οργανισμός Αθλητισμού -Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Μακρακώμης .

Με τέτοιες ενέργειες θέλουν να προβάλλουν την Δυτική Φθιώτιδα;

Αν ναι, πέτυχαν την πρωτοτυπία και σίγουρα έβαλαν ακόμη ένα λιθαράκι προς την πολιτική της αποτυχίας και της οπισθοδρόμησης.

Άλλη μια ακόμη Ντροπή μετά το ΣΔΟΕ, στιγματίζει την Δημοτική αρχή και βέβαια θα το χρεωθούν οι κάτοικοι του Δήμου Μακρακώμης.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ