2014-12-19 05:07:05
Φωτογραφία για Υποχρεωτικές μετατάξεις στην Πρωτοβάθμια: Θα προβεί ο κ. Λοβέρδος σε μονομερείς ενέργειες ερήμην των εκπαιδευτικών;
Υποχρεωτικές μετατάξεις στην Πρωτοβάθμια: Θα προβεί ο κ. Λοβέρδος σε μονομερείς ενέργειες ερήμην των εκπαιδευτικών; Δηλώσεις της Προέδρου της Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε. Ανακοινώθηκαν τρεις ανακλήσεις μετατάξεων εκπαιδευτικών ΠΕ07 (18.12.2014)

Στο δημοσιογράφο Βασίλειο Καλόγηρο του news.gr έκανε σήμερα δηλώσεις η Πρόεδρος της Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε Στεφανία Μπετίνα Αλβίνα Τίλε σχετικά με τις ραγδαίες εξελίξεις που δρομολογούνται στο θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα κριτήρια που προτίθεται να θέσει η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ για την εκδίκαση των ενστάσεων. Ο Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Λοβέρδος δεν έχει ικανοποιήσει έως σήμερα το αίτημα για συνάντηση και φαίνεται να έχει αποφασίσει να προβεί σε μονομερείς ενέργειες ερήμην των συλλογικών φορέων των εκπαιδευτικών.

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται η αριθμ. 206901/Ε1/18-12-2014 υπουργική απόφαση ανακλήσεων υποχρεωτικών μετατάξεων εκπαιδευτικών Δ/θμιας εκπαίδευσης σε θέσεις εκπαιδευτικών στην Π/θμια εκπαίδευση.


Οι ανωτέρω εκπαιδευτικοί, εφόσον υπηρετούν σε σχολικές μονάδες, προκειμένου να μη διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, θα παραμείνουν μέχρι τη λήξη του τρέχοντος διδακτικού έτους στα σχολεία που υπηρετούν. Ο χρόνος αυτός θα θεωρείται διανυθείς στη Δ/θμια εκπαίδευση. Οι εκπαιδευτικοί όμως θα λάβουν μέχρι τη λήξη του τρέχοντος διδακτικού έτους τα μόρια της σχολικής μονάδας που υπηρετούν, εφόσον δεν υπολείπονται των μορίων της Δ/νσης στην οποία επιστρέφουν με την παρούσα.

Η εν λόγω απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προκειμένου να τεθεί σε ισχύ.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ