2014-12-19 09:39:04
Φωτογραφία για Αιτήσεις για σύνταξη στον ΟΓΑ για τους γεννημένους το 1948
Οι ασφαλισμένοι, που έχουν χρόνο ασφάλισης μόνο στον ΟΓΑ, μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους, εφόσον έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές τους και έχουν λάβει την προαναφερόμενη επιστολή, την οποία και θα επισυνάψουν.

Οι ασφαλισμένοι, που έχουν χρόνο ασφάλισης και σε άλλο ασφαλιστικό φορέα και επιθυμούν να συνυπολογισθεί ο χρόνος αυτός για τη συνταξιοδότησή τους με διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης, θα πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους το μήνα που συμπληρώνουν το 67ο έτος της ηλικίας τους.

Η αίτηση υποβάλλεται στον Ανταποκριτή ΟΓΑ του τόπου κατοικίας του ασφαλισμένου.

Τα δικαιολογητικά και τοι προυποθέσεις που απαιτούνται για τη χορήγηση σύνταξης γήρατος είναι Για να λάβεις τη σύνταξή σου πρέπει :

1. Nα έχεις ασφαλιστεί για δέκα πέντε (15) έτη τουλάχιστον.

2. Να εξοφλήσεις τις εισφορές σου στον ΟΓΑ εμπρόθεσμα. Η ειδοποίηση – απόδειξη καταβολής εισφοράς, που έχεις λάβει, περιλαμβάνει τις οφειλόμενες εισφορές μέχρι και το Α΄ εξάμηνο 2014 και την εισφορά του Β΄ εξαμήνου 2014, η εξόφληση της οποίας, πριν τη λήξη της, είναι προαιρετική.


Ο ΟΓΑ προτείνει να εξοφλήσεις και την εισφορά του Β΄ εξαμήνου του έτους 2014 για να λάβεις νωρίτερα τη σύνταξή σου.

3. Να υποβάλεις στον Ανταποκριτή ΟΓΑ του τόπου κατοικίας σου αίτηση για σύνταξη. Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά: α. Την τελευταία απόδειξη πληρωμής των εισφορών σου.. β. Αντίγραφα των φορολογικών δηλώσεών σου, των οικονομικών ετών 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 και 2014 (έντυπο Ε1) και τα αντίστοιχα εκκαθαριστικά σημειώματα της Δ.Ο.Υ. γ. Φωτοαντίγραφο και των δύο όψεων του δελτίου ταυτότητάς σου και του/της συζύγου σου. δ. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. ε. Την επιστολή που κρατάς στα χέρια σου. στ. Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου καταθετικού λογαριασμού, Τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ. με πρώτο όνομα το δικό σου και ενός συνδικαιούχου, από το οποίο να φαίνεται καθαρά ο αριθμός ΙΒΑΝ. ζ. Αν έχεις χρόνο ασφάλισης και σε άλλο φορέα ασφάλισης μπορείς να ζητήσεις προσυνταξιοδοτική βεβαίωση. Τη βεβαίωση που θα πάρεις θα την καταθέσεις μαζί με την αίτησή σου για συνταξιοδότηση από τον ΟΓΑ. Σημειώνουμε ότι κατά περίπτωση, απαιτούνται και άλλα δικαιολογητικά για τη συνταξιοδότηση, για τα οποία θα ενημερωθείς από τον Ανταποκριτή του ΟΓΑ του τόπου κατοικίας σου. ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:

1. Αν έχεις χρόνο ασφάλισης και σε άλλο ασφαλιστικό φορέα (π.χ. ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, κ.λπ.) και επιθυμείς να συνυπολογισθεί ο χρόνος αυτός για τη συνταξιοδότησή σου από τον ΟΓΑ με τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης, θα πρέπει να υποβάλεις την αίτησή σου : – στο ειδικό έντυπο του ΟΓΑ με τα διακριτικά ΔΓ – το μήνα που συμπληρώνεις το 67ο έτος της ηλικίας σου και όχι ενωρίτερα, για να μην χάσεις δικαιώματα κατά τη χορήγηση της σύνταξής σου.

2. Αν έχεις χρόνο ασφάλισης, εκτός από τον ΟΓΑ και σε χώρα – μέλος της Ε.Ε (Γερμανία Βέλγιο κ.λπ.) ή χώρα με την οποία η Ελλάδα έχει συνάψει διμερή σύμβαση κοινωνικής ασφάλειας (Η.Π.Α, Καναδά, Αυστραλία, κ.λπ.), παρακαλείσαι να χρησιμοποιήσεις τα ειδικά έντυπα αιτήσεων για σύνταξη Ε.Ε./Διμερών Συμβάσεων, τα οποία είναι αναρτημένα και στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr/# Ψηφιακά έντυπα).

Σημειώνουμε ότι οι αιτήσεις Ε.Ε./Διμερών Συμβάσεων αποστέλλονται αποκλειστικά στην Κεντρική Υπηρεσία του ΟΓΑ στην Αθήνα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ