2014-12-19 11:50:00
Φωτογραφία για ΜΑΞΙΜΟΥ: ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Η ΕΚΛΟΓΕΣ
Σαφές μήνυμα σε κύκλους εκτός και εντός Ελλάδας, προς την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, αλλά και εντός της Ν.Δ., επιχείρησε να στείλει χθες από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, επαναλαμβάνοντας ότι «η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα σύντομα θα επιλυθεί».

Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι της πρώτης ψηφοφορίας στη Βουλή και παρότι αποκλείστηκε σχεδόν απ’ όλους η λύση της κυβέρνησης ειδικού σκοπού, το Μαξίμου δέχεται ισχυρές πιέσεις προκειμένου να προβεί σε μία κίνηση που θα «ξεκλειδώσει» την προεδρική εκλογή.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν σκέψεις νέας πρότασης, «πιο στρογγυλεμένης» προκειμένου να την κάνει δεκτή ο Πρωθυπουργός και πρόθεση των εμπνευστών της είναι να την συνυπογράψουν οι ανεξάρτητοι, αλλά και βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., προκειμένου να αυξηθεί η πίεση προς το Μαξίμου. Στην πρόταση θα προτείνεται η συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, με ταυτόχρονη συμφωνία για τον ορισμό του χρόνου των εκλογών εντός του 2015, για την έναρξη των διαδικασιών της συνταγματικής αναθεώρησης και για την αλλαγή του εκλογικού νόμου με σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών. Συνεργάτες του Πρωθυπουργού διατυπώνουν τις επιφυλάξεις τους για αυτήν την κίνηση

''The New Daily Mail''
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ