2014-12-19 18:33:02
Φωτογραφία για Το FBI κατηγορεί επισήμως τη Βόρειο Κορέα για την κυβερνοεπίθεση στη Sony
Αφού ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως η υπόθεση επίθεσης χάκερς κατά της... Sony αποτελεί σοβαρό ζήτημα εθνικής ασφάλειας και μετά την απόφαση της εταιρίας να ακυρώσει την προγραμματισμένη προβολή της ταινίας «The Interview», το FBI κατηγορεί επισήμως τη Βόρειο Κορέα για την κυβερνοεπίθεση.

Όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ για πρώτη φορά καταγγέλλει τη χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν για την διαρροή της ταινίας με κεντρικό θέμα την βορειοκορεάτη ηγέτη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το FBI πρόκειται να ανακοινώσει επισήμως πως η Βόρειος Κορέα είναι υπεύθυνη για την διαρροή, αλλά οι χάκερς χρησιμοποίησαν κινεζικό δίκτυο για να καλύψουν τα ίχνη τους.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το CNN, οι χάκερς φέρονται να έστειλαν μήνυμα στην Sony χαρακτηρίζοντας «σοφή» την απόφαση ακύρωσης της προβολής της ταινίας.

«Είναι πολύ σοφή η απόφαση να ακυρώσετε την προβολή της ταινίας “The Interview”. Θα διασφαλίσουμε την ασφάλεια των αρχείων σας αρκεί να μην προκαλέσετε περαιτέρω πρόβλημα», ανέφερε το μήνυμά τους σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο.


Παρ’όλα αυτά, η Πιονγιάνγκ αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, αν και χαρακτήρισε την επίθεση «σωστή πράξη» και την ταινία «πράξη τρομοκρατίας».

Στο μεταξύ, αναμένεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να πραγματοποιήσει ομιλία σχετικά με το ζήτημα της κυβερνοεπίθεσης αργότερα σήμερα, Παρασκευή.

Την ίδια στιγμή, μετά τα ρατσιστικά σχόλια στελεχών της εταιρίας που είχαν στόχαστρο τον Αμερικανό πρόεδρο, και ο σπουδαίος ηθοποιός Ντένζελ Ουάσιγκτον έπεσε θύμα ανάλογου σχολιασμού.

Σύμφωνα με emails που διέρρευσαν ανάμεσα σε στέλεχος της Sony και κινηματογραφικό παραγωγό, η επιλογή του Ουάσιγκτον για μία νέα ταινία είναι κακή, καθώς σε όσες χώρες του εξωτερικού θα προβληθεί θα αποδειχθεί αποτυχία καθώς ο πρωταγωνιστής είναι μαύρος.

«Πιστεύω ότι το διεθνές κοινό είναι ρατσιστές και γενικά ταινίες με αφροαμερικανούς δεν πάνε καλά στο εξωτερικό. Η Sony μερικές φορές μοιάζει να αγνοεί ότι μία ταινία πρέπει να πάει καλά διεθνώς ώστε να έχει κέρδη», φέρεται πως αναφέρει το μήνυμα του παραγωγού προς το στέλεχος της εταιρίας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ