2014-12-20 05:07:09
Φωτογραφία για Το Ιράν θα πραγματοποιήσει ασκήσεις μεγάλης κλίμακας στα Στενά του Ορμούζ
Σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης και τον εκπρόσωπο των ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ταξίαρχο Αμπντούλ Ραχίμ Μουσαβί, ο ιρανικός στρατός ανακοίνωσε την έναρξη της μεγάλης κλίμακας ασκήσεων στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ με την επωνυμία «Μωάμεθ o αγγελιοφόρος του Αλλάχ», αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.ru.

Οι ασκήσεις θα ξεκινήσουν στις 25 του Δεκεμβρίου, και το μεγαλύτερο μέρος τους θα πραγματοποιηθεί στη περιοχή των Στενών του Ορμούζ, και στην παράκτια ζώνη, ανακοίνωσε το ιρανικό πρακτορείο IRNA. Στις ασκήσεις θα συμμετάσχουν και οι τρείς κλάδοι τω ιρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Το Ιράν υποστηρίζει ότι οι ασκήσεις αυτές έχουν αμυντικό χαρακτήρα και δεν απειλούν άλλες χώρες. «Το Ιράν δεν προσπαθεί να εγκαθιδρύσει την κυριαρχία του επί άλλων εθνών, αλλά όμως αντιτίθεται σφόδρα στην επέμβαση ξένης δύναμης στις υποθέσεις της περιοχής», δήλωσε ο Ταξίαρχος Μουσαβί, «φωτογραφίζοντας» τις ΗΠΑ.


Ο εκπρόσωπος του στρατού Kiumars Heydari επιβεβαίωσε την δήλωση του Μουσαβί για την διεξαγωγή των ασκήσεων, τονίζοντας ότι στις ασκήσεις αυτές για πρώτη φορά θα συμμετέχουν και τα νέα άρματα μάχης «Zulfakar» και «SamSam», ο νέος τύπος επιθετικού ελικοπτέρου ιρανικής κατασκευής , και νέα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

Τα στενά του Ορμούζ είναι στρατηγικής σημασίας για το Ιράν, και για πολλές χώρες της Δύσης, γιατί μέσα από αυτά διακινούνται τα δύο τρίτα των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου . Σύμφωνα με άρθρο μας στοpentapostagma.gr, τον Δεκέμβριο του 2011, κατά τη στιγμή έντασης των σχέσεων Ιράν και ΗΠΑ, η ιρανική κυβέρνηση είχε απειλήσει να μπλοκάρει τα στενά , απαγορεύοντας την διέλευση τάνκερ των χωρών της δύσης.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ