2014-12-20 11:00:07
Φωτογραφία για Κύπρος: 13 τόνοι τροφίμων από την Εθνική Φρουρά στα παντοπωλεία
Συνολικά 13 τόνους τροφίμων συνέλεξε η παγκύπρια εκστρατεία που πραγματοποίησε το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό της Εθνικής Φρουράς και του Υπουργείου Άμυνας της Κύπρου, που θα παραδοθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για να διανεμηθούν ακολούθως σε κοινωνικά παντοπωλεία όλων των επαρχιών και σε κοινότητες.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, μέρος της βοήθειας αυτής, συγκεκριμένα, 1,5 τόνοι, παραδόθηκαν στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο σε τελετή σε στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς στη Λευκωσία, παρουσία του Υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαΐδη, του Αρχηγού της ΕΦ, Αντιστράτηγου Γεώργιου Μπασιακούλη και του Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ Γιάννη Γιαννάκη. Το υπόλοιπο μέρος της βοήθειας θα παραδοθεί τη Δευτέρα, προκειμένου να παραδοθούν στα κοινωνικά παντοπωλεία τις επαρχίες και στις διάφορες κοινότητες.

Σε σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Κύπρου Χρυστόστομος τόνισε ότι με τέτοιες προσφορές ο τόπος θα αντιμετωπίσει πολύ σύντομα τα εθνικά και οικονομικά προβλήματα.


«Με τέτοιους πολίτες που διαθέτουμε, με αξιωματικούς, με υπαλλήλους του Υπουργείου Αμύνης, όταν δεν περιορίζονται μόνο στα στρατιωτικά τους καθήκοντα, στα αμυντικά καθήκοντα που είναι επιφορτισμένοι, αλλά βλέπουν τον άνθρωπο και μάλιστα τον πάσχοντα αδελφό μας, δίνει ένα σωστό μήνυμα σε όλους μας ότι ο αυτός ο τόπος θα ζήσει. Θα βγούμε πολύ σύντομα με τέτοια νοοτροπία που έχει όλος ο λαός μας και από τα εθνικά προβλήματα αλλά και από τα οικονομικά», τόνισε.

Συνεχάρη την Εθνική Φρουρά και Υπουργείο Άμυνας για την πράξη τους, τονίζοντας ότι χρειάζεται ιδιωτική πρωτοβουλία, διότι «όσο καλό και οργανωμένο κι` αν είναι κράτος, όσες κοινωνικές παροχές κι αν παρέχει στους πολίτες του, πάντοτε θα υπάρχουν ελλείψεις».

Στο δικό του χαιρετισμό, ο ΥΠΑΜ είπε πως η εκδήλωση αναδεικνύει το ανθρώπινο και το κοινωνικό πρόσωπο της ΕΦ.

Ο Αρχηγός της ΕΦ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης είπε ότι η προσφορά προς τον άνθρωπο αποτελεί και αυτή εκδήλωση χρέους και καθήκοντος προς την κοινωνία.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ