2014-12-22 09:36:34
Φωτογραφία για Kύπρος: Έρχεται ο λογαριασμός των Ευρωπαϊκών Κυρώσεων κατά της Ρωσίας
Η συμμετοχή της Λευκωσίας στην επιβολή των κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Ουκρανικό ζήτημα έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις όπως ήταν αναμενόμενο

Προβληματισμός επικρατεί στη Λευκωσία από την πρόθεση της Ουκρανίας να αναθεωρήσει τη συμφωνία διπλής φορολογίας με την Κύπρο και από το ενδεχόμενο η στάση του Κιέβου να σχετίζεται και με τίς ευρύτερες σχέσεις  Κύπρου- Ευρωπαϊκής Ενωσης - Ρωσίας.

Σε συνέντευξη στο Ρωσικό πρακτορείο Ιτάρ Τάςς, ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης τόνισε ότι η Κύπρος ουδέποτε υπήρξε ευτυχής με την πολιτική των κυρώσεων την οποία θεωρεί λανθασμένη.

Τώρα, όπως είπε, ενδεχομένως η Λευκωσία να πληρώνει το κόστος, καθώς η Ουκρανία απειλεί με ακύρωση της συμφωνίας διπλής φορολογίας.

Για το θέμα ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας Γιαννάκης Ομήρου απέστειλε επιστολή πρός τον πρόεδρο τής Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, στην οποία σύμφωνα με διπλωματικές πηγές σημειώνει ότι  στην υπάρχουσα συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών δεν υπάρχει οτιδήποτε το αρνητικό.


Μέσα στο Φεβρουάριο στο μεταξύ τοποθετείται η επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στη Μόσχα, και η ακριβής ημερομηνία θα καθοριστεί τις αμέσως επόμενες μέρες.

Διπλωματικοί κύκλοι ανέφεραν στο ΡΙΚ ότι κατά την επίσκεψη Αναστασιάδη στη Ρωσική πρωτεύουσα, θα τεθεί επί τάπητος, το ευρύτερο πλέγμα των Κυπρορωσικών σχέσεων. Σε ότι αφορά τις πρόσφατες δηλώσεις Βλαντιμίρ Πούτιν περί βορρά και νότου, αλλά και συνόρων στην Κύπρο, που προκάλεσαν κάποιες ανησυχίες στη Λευκωσία, πληροφορίες του ΡΙΚ αναφέρουν ότι υπήρξαν διαβεβαιώσεις της ρωσικής πλευράς ότι η πολιτική της Μόσχας έναντι τής Κύπρου  δεν έχει αλλάξει.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ