2014-12-23 09:27:06
Φωτογραφία για Προσκύνησε και την Εκκλησία ο Τσίπρας ώστε να γίνει πρωθυπουργός
Μπορεί να μην έχει βαπτίσει το παιδί του, μπορεί να διστάζει να ασπαστεί τον Σταυρό σε κάθε αγιασμό, μπορεί σε... θεωρητικό επίπεδο να ασπάζεται μαρξιστικές θεωρίες σύμφωνα με τις οποίες "η θρησκεία είναι το όπιο του λαού" αλλά παρόλα αυτά ο Αλέξης Τσίπρας έχει βρει τη φόρμουλα.

Έχει -με έναν μοναδικό δικό του τρόπο- διαχωρίσει την Εκκλησία από τη Θρησκεία και την αντιμετωπίζει ως κοινωνικό οργανισμό. Με αυτή τη φόρμουλα πορεύεται στην οδό της διαρκούς προσέγγισης. Μια οδός που έχει περάσει από φιλο-εκκλησιαστικές δηλώσεις για την "ιερή" περιουσία, συνοδοιπορία στο φιλανθρωπικό έργο , επισκέψεις από το Άγιο Όρος μέχρι το Βατικανό και γενικά ό,τι δύναται να αποβεί αποτελεσματικό στην προσπάθεια εναγκαλισμού με την διοικούσα Ελλαδική Εκκλησία. Και λέμε με την διοικούσα επειδή μπορεί ο κ. Τσίπρας να τα έχει βρει με τους μεγαλοκλαρούχους της Εκκλησίας από Φανάρι μέχρι Αθήνα , αλλά ο λαός δεν πείθεται από διαφόρου είδους θεαματικές κινήσεις.


Σαν τη σημερινή... Διπλή κιόλας.... Το πρωί η ΜΚΟ της Εκκλησίας "ΑΠΟΣΤΟΛΗ" μαζί με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και υπό την αιγίδα μεταξύ άλλων και του συριζικού ραδιοφωνικού σταθμού "Στο Κόκκινο" παρέδωσαν ανθρωπιστική βοήθεια για τους 100.000 πρόσφυγες του Κομπάνι.

Το μεσημέρι Τσίπρας και Ιερώνυμος βρέθηκαν μαζί στο στο «Δημήτρειο» Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Οργανισμού «Αποστολή».

Όταν αυτές οι συναντήσεις έρχονται σε μια τόσο λεπτή συγκυρία στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας είναι εύκολα παρεξηγήσιμες! Ιδιαιτέρως όταν συνοδεύονται από διαφόρων τύπων φιλοφρονήσεις και αβάντες. Καθώς σήμερα το μεσημέρι κι αυτές δεν έλειψαν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήρε την συνεισφορά της Εκκλησίας και την προσφορά της σε ανθρώπους ανεξαρτήτως θρησκευτικών αντιλήψεων ή καταγωγής, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος εντόπισε τα αιτία της κρίσης στο "αδιέξοδο πρόγραμμα" που ακολούθησε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, στοιχιζόμενος ούτε λίγο ούτε πολύ με την ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι αν για τον κ. Τσίπρα είναι σαφής ο διακαής πόθος εναγκαλισμού με την Εκκλησία, αξιοπερίεργη είναι η στάση του κ. Ιερωνύμου.

Αφού τα βρήκε με την κυβέρνηση και αφού την ευχαρίστησε και δημόσια στην εισήγησή του στην τελευταία Ιεραρχία τον περασμένο Οκτώβριο, τώρα "ευλογεί" και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ;

Και την ίδια στιγμή ρεπορτάζ κάνουν λόγο και για συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή Τι είδους ισορροπίες κρατάει αλήθεια η διοικούσα Ελλαδική Εκκλησία;

Όσο για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές πλέον πως έχει αλλάξει άρδην την στάση του και μετά το "προσκύνημα" στο Τέξας και τις στενές επαφές με τους Αμερικανούς, μετά τις στρογγυλοποιημένες δηλώσεις για το χρέος και την επόμενη μέρα της Ελλάδας, έρχεται και κερασάκι στην τούρτα η αγάπη με την Εκκλησία. Τον άγγιξε μάλλον το πνεύμα των Χριστουγέννων...
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ