2014-12-24 10:32:03
Φωτογραφία για «Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΗΤΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΟΥ!»
Την επιστροφή του στη Μπαρτσελόνα προανήγγειλε ο Ερίκ Αμπιντάλ, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως δεν γνωρίζει ακόμη πότε θα φτάσει αυτή η στιγμή.

«Έρχεται κάποια στιγμή, που ο αθλητής καταλαβαίνει πως έχει φτάσει η ώρα να κρεμάσει τα παπούτσια του. Από το 2011, ήξερα ότι έπρεπε να σταματήσω, αλλά πάλευα να συνεχίσω. Η ώρα έφτασε όμως» δήλωσε ο 35χρονος Αμπιντάλ στο «Esport3», πριν αναφερθεί στις πιθανότητες να επιστρέψει στη Μπαρτσελόνα για να δουλέψει από κάποιο πόστο:

«Ο πρόεδρος ξέρει τις σκέψεις μου. Θα χρειαστώ χρόνο. Η οικογένειά μου είναι ευτυχισμένη στην Καταλωνία, θα ήθελα να μείνω εκεί και να δουλέψω για το σύλλογο με τον οποίο κέρδισα τα πάντα και είναι η δεύτερη οικογένειά μου. Θέλω να επιστρέψω στην ομάδα, αλλά δεν ξέρω το πότε».

Για τον Ολυμπιακό: «Ήθελα να μπορώ να σταματήσω το ποδόσφαιρο μέσα στο γήπεδο και όχι εκτός. Ο Ολυμπιακός μου έδωσε την ευκαιρία, ένιωθα πολύ καλά μέχρι το τελευταίο μου λεπτό και είμαι πολύ ευχαριστημένος που έφυγα όπως ήθελα. Ήρεμα και μετά από μια νίκη 5-0 κι ένα ολόκληρο 90λεπτο. Σωματικά νιώθω ακόμη, τέλεια, απόλυτα έτοιμος, όμως ψυχολογικά έχω αδειάσει. Το μυαλό μου κουράστηκε πριν το σώμα μου. Χάρηκα που έμεινα μέχρι το φινάλε σε υψηλό επίπεδο και έπαιξα με τον Ολυμπιακό στο Champions League.


Πριν από κάποιους μήνες είχα συνάντηση με τον πρόεδρο, τον κύριο Μπαρτομέου, ο οποίος μου πρότεινε να γίνω διευθυντής των ακαδημιών του συλλόγου. Τότε άρχισαν να γράφουν οι εφημερίδες της Ισπανίας ότι σταματάω την μπάλα και αναλαμβάνω θέση στην Μπαρτσελόνα κι εγώ άρχιζα να διαψεύδω από σεβασμό προς τον Ολυμπιακό. Είχα αποφασίσει να σταματήσω, αλλά δεν έχω απαντήσει στην συγκεκριμένη πρόταση γιατί δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω. Αυτή είναι η αλήθεια. Έγινε συνάντηση, αλλά δεν ήθελα να την επιβεβαιώσω γιατί ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα μου και άξιζε τον σεβασμό μου».

Για την περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του, σημείωσε: «Μετά το ματς με τη Σεβίλλη, πήρα δύο μέρες άδεια. Έκανα τις εξετάσεις και μου βρήκαν τον όγκο. Ήμουν πολύ ανήσυχος. Ήταν μία καλή στιγμή για την ομάδα. Όμως είμαι 'μαχητής' και είπα στο χειρουργό μου να μου αφαιρέσει τον όγκο μέσα σε μία εβδομάδα. Δεν πιστεύω στην τύχη. Πιστεύω στο Θεό και την επαφή που έχεις μαζί του.

Προσπαθούσα να δω κάθε παιχνίδι από την τηλεόραση του νοσοκομείου, ενώ όταν έμπαινε κάποιος στο δωμάτιο ρωτούσα το αποτέλεσμα και ήμουν χαρούμενος κάθε φορά που άκουγα ότι η ομάδα κερδίζει. Ο στόχος μου ήταν να παίξω ξανά. Δεν ήθελα να τα παρατήσω. Είχα κάτι κακό μέσα μου και έπρεπε να βγει. Ήμουν πολύ τυχερός. Η αποκατάσταση ήταν πολύ δύσκολη, αλλά το αποτέλεσμα ήταν η επιβράβευση».

Για τον τελικό του Champions League στο «Γουέμπλεϊ», είπε: «Δεν έχω λόγια γι' αυτήν τη μέρα. Πρέπει να το ζήσεις για να καταλάβεις τι συνέβη. Όταν επιστρέφεις από κάτι τέτοιο είναι εύκολο να χάσεις κιλά και δεν είσαι ο ίδιος. Όμως ξεκίνησα αμέσως να δουλεύω και ξέχασα τα πάντα. Είπα στον κόουτς ότι ήμουν έτοιμος και ήταν μεγάλη έκπληξη που ξεκίνησα βασικός. Ήμουν πολύ τυχερός και είναι το πιο μεγάλο γεγονός στην καριέρα μου. Ο πατέρας μου έκλαιγε συγκινημένος στο σπίτι βλέποντας τον γιο του να σηκώνει το τρόπαιο».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ