2014-12-24 13:27:15
Φωτογραφία για ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ ΣΤΟ ΘΡΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ! *VIDEOS*
Πρώτο θέμα στο σάιτ της Ευρωλίγκας είναι ο Ολυμπιακός εν όψει της έναρξης του Top16.

Το αφιέρωμα αναφέρεται στην πορεία των ερυθρόλευκων στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, στον κορυφαίο Βασίλη Σπανούλη, στις πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών, στην αλλαγή προπονητή αλλά και στην «παρθενική» συνάντηση με την Νίζνι.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στο euroleague.net Μια «σκληρή» κανονική περίοδος έστειλε τον Ολυμπιακό, ως πρώτο από τον 4ο όμιλο, στο Top16. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με σερί έξι νικών και έκτοτε δεν κοίταξαν ξανά πίσω Ο σταρ της ομάδας, Βασίλης Σπανούλης έπαιξε -όπως πάντα- με τέρμα το γκάζι. Κέρδισε τον τίτλο του MVP Οκτωβρίου και οδήγησε την ομάδα του στο σκοράρισμα (μέσο όρο 17,5 πόντους) και στις ασίστ (μέσο όρο 5,2). Ο Ολυμπιακός είχε επίσης μία από τις καλύτερες άμυνες στη διοργάνωση, περιορίζοντας τους αντιπάλους του στους 71,1 πόντους ανά αγώνα.

Ο Ολυμπιακός έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν τις έξι από τις επτά ομάδες που θα βρει στον όμιλο του Top16. Πρώτη φορά θα αναμετρηθεί με την Νίζνι, την οποία θα αντιμετωπίσει στην 7η και μετά στην τελευταία αγωνιστική, που ίσως κρίνει πολλά.


Ο Ολυμπιακός έχει 4-0 στην έδρα του και 6-2 συνολικά με ρωσικές ομάδες, εξαιρουμένης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Από τους παίκτες του, μόνο ο Όλιβερ Λαφαγέτ έχει βρεθεί αντίπαλος της Νίζνι, όταν την αντιμετώπισε με την Βαλένθια στα ημιτελικά του περσινού Eurocup.

Ο Ολυμπιακός είχε να αντιμετωπίσει φέτος και τους πολλούς τραυματισμούς. Ο Γιώργος Πρίντεζης δεν έχει παίξει ακόμα σε ματς της Ευρωλίγκα, ο Τρεμέλ Ντάρντεν και ο Ματ Λοτζέσκι έλειψαν από αρκετά παιχνίδια και μόλις έξι παίκτες συμμετείχαν και στα δέκα παιχνίδια της πρώτης φάσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» παραχωρούσαν 12 επιθετικά ριμπάουντ στους αντιπάλους, ενώ είχαν πρόβλημα με τις βολές (69,5% ευστοχία). Μια αλλαγή προπονητή φέρνει πάντα μια περίοδο προσαρμογής και ο Ολυμπιακός θα είναι καλύτερος στο Top16, έχοντας και όλους τους παίκτες διαθέσιμους.
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ